Čet02042020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Igrači Marko Topić u As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem

Marko Topić u As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Igrao sam za Bosnu kad je bilo najteže

Gost novog izdanja emisije „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ bio je Marko Topić, nekašašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine. U emisije se popularni „Grande Marko“ osvrnuo na svoju klupsku i reprezentativnu karijeru, a najviše je bilo riječi o periodu kada je nosio dres Bosne i Hercegovine.

„Bio sam tu kad je bilo najteže, igrao za reprezentaciju BiH, nešto poput Glavaša. Presretan sam što sam to napravio i svaku minutu koju sam proveo na terenu davao sam 250 posto. Ja sam Hrvat, Bosna i Hercegovina je moja domovina. Nažalost, mogao samo mnogo više utakmica odigrati. Igrao sam kod nekoliko selektora, imao jedan dugi prekid, pa me je Ćiro opet vratio u reprezentaciju“, kaže Topić koji je za vrijeme klupske karijere igrao u Hrvatskoj, Švicarskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Rusiji.

Marko Topić je rođen 1. januara 1976. godine u Oštroj Luci, kod Orašja, a danas sa porodicom živi u Bazelu (Švicarska). Trenutno pohađa Profi licencu pri Edukacionom centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda