Pon27032023

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Igrači Pele poslao poruku Putinu!

Pele poslao poruku Putinu!

Legendarni brazilski fudbaler Pele pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da prekine rat u Ukrajini, koji je doveo do preko milion raseljenih i na hiljade mrtvih.

Pele (81), koji se leči od raka, poruku je objavio u danu u kojem je fudbalska selekcija Ukrajine došla do finala baraža za Svetsko prvenstvo, pobedom u Glazgovu nad Škotskom (3:1).

"Ukrajina pokušava da zaboravi, makar na 90 minuta, tragediju koja je zahvatila njihovu zemlju. Boriti se za mesto na Svetskom prvenstvu je već sam po sebi težak zadatak", istakao je noćas Pele u objavi na Instagram nalogu.

On je takođe uputio molbu ruskom predsedniku za kraj rata.

"Zaustavite invaziju. Nema apsolutno nikakvog opravdanja za ovo kontinuirano nasilje. Sreli smo se u prošlosti i rukovali, tada nisam mogao da zamislim da ćemo jednog dana biti podeljeni kao sada. Moć da zaustavite ovaj sukob je u vašim rukama. U istim onim koje sam držao na našem poslednjem susretu u Moskvi 2017. godine", rekao je Pele, trostruki svetski šampion sa selekcijom Brazila (1958, 1962. i 1970. godine).

Kancelarija visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopštila je da je u Ukrajini ubijeno više od 4.000 civila, dok je oko 5.000 ranjeno. U finalu baraža za Svetsko prvenstvo, 5. juna u Kardifu sastaće se Vels i Ukrajina. Pobednik će na Svetskom prvenstvu u Kataru (21. novembar - 18. decembar) igrati u grupi "B" sa selekcijama Engleske, Irana i Sjedinjenih Američkih Država.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda