Sub26092020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Igrači Ova nogometna kolonija iz Brčko Distrikta osvaja nogometne terene u nekoliko zemalja svijeta

Ova nogometna kolonija iz Brčko Distrikta osvaja nogometne terene u nekoliko zemalja svijeta

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U već tradcionalno jakoj nogometnoj utvrdi, Njemačkoj, vrlo uspješno igra nekoliko naših momaka.

Naravno da je najpopularniji i čovjek koji je već sada apsolutno najveća nada Augsburga hitronogi Franjo Ivanović, koji s lakoćom “trpa” i jednom Bajernu. Ivanović je podrijetlom iz Prijedora. On je i jedan od trojice brčaka reprezentativaca nogometne selekcije Hrvatske u svom uzrastu.

Tik uz njega su braća Augustinovići, također prijedorčani. Plijene sjajnim nogometnim znanjem kojega su dobili od oca Josipa u amanet. Vrlo jaka je brčanska nogometna kolonija i u Austriji.

Ekipu predvodi također reprezentativac Hrvatske Matej Bročić iz Dubravica Donjih, a u stopu ga prate Tomislav Zečević iz Zovika Gornjeg i Filip Filipović podrijetlom iz Štrepaca. Zečević je svojevremeno dobio poziv od rumunjske reprezentacije, a za njegove usluge zainteresirano je nekoliko klubova iz Hrvatske. Zainteresirane predvodi hrvatski prvoligaš Varaždin. Za sada Zečević igra u Austriji.

U Austriji igra i Marijan Markić iz Donjeg Rahića. Godinama plijeni pozornost nogometnih sladokusaca u Austriji. Dvojica su nogometaša, podrijetlom iz okolice Brčkog nezamjenjivi u sastavima Luzerna (David Mištrafović) i Aaraua (Petar Mišić) u Švicarskoj.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske Mišić igrao je za Cibaliju, Lokomotivu i Split, a za njegove usluge, kako doznajemo zainteresirani su iz talijanskog Chieva. Sjajnu sliku o aktualnom trenutku brčanskog nogometa u svijetu zaključit ćemo s “dijamantom” iz Bijele, koji kruh zarađuje u zemlji izlazećeg sunca, Kini.

Riječ je o već dobrano proslavljenom Antoniju Maglici iz Bijele, nekadašnjem reprezentativcu Hrvatske u nižim uzrastima i prvotimcu splitskog Hajduka, članu nogometne obitelji u kojoj su gotovo svi bili nogometaši, a stric Neđo je branio boje tadašnjeg prvoligaša HNK Orašja. Više ne fali niti golman.

Tu je hrvatski Nizozemac Stjepanović. Veliko je to bogatstvo za koje mnogi naši ljudi ne znaju. Prema transfermarktu i nogometnom tržištu ovi dečki vrijede pravo malo bogatstvo, a budući im cijene vrtoglavo rastu nezahvalno je isticati njihove cijene. A kada ovim dečkima dodamo sve ostale nogometaše iz drugih dijelova naše Posavine mogli bismo biti velesila u najljepšoj sporednoj stvari na svijetu.

Autor: CroExpress/Anto Pranjkić

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda