Sri08122021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport Liga Petice Italijanska liga Predsjednik Saveza zaprijetio Juventusu izbacivanjem iz Serie A

Predsjednik Saveza zaprijetio Juventusu izbacivanjem iz Serie A

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Novi problemi za Staru damu

Predsjednik Italijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina upozorio je Juventus da će biti isključen iz Serije A sljedeće sezone, ukoliko ne odustane od Super lige.

Juventus, Real Madrid i Barcelona su jedini klubovi koji zvanično nisu odustali od Super lige, projekta koji je pokrenut prije manje od mjesec dana od 12 elitnih evropskih klubova, ali koji je propao već nakon 48 sati.

Giganti španskog i italijanskog nogometa uputili su zajedničko saopćenje u kojem kritiziraju "neprihvatljive pritiske, prijetnje i napade" u cilju napuštanja Super lige.

Predsjednik FIGC-a potvrdio je da će Staroj dami neće biti dozvoljeno učešće u Seriji A naredne sezone ukoliko ne odustane od takmičenja, prenosi Football Italia.

- Kada klubovi prihvate učešće u italijanskoj ligi, prihvataju i principe međunarodnog tijela. Evidentno je da, ukoliko Juventus ne prihvati te principe, biće mu zabranjeno da učestvuje u domaćem prvenstvu - kazao je Gravina na pres-konferenciji.

- Žao mi je, vidio sam jutros zabrinute navijače, ali svi moraju poštovati pravila. Devet klubova odustalo je od takmičenja (Super lige), a tri su i dalje tu. Nadam se da će spor uskoro završiti - dodao je.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda