Sri22092021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport Liga Petice Italijanska liga Radi se na hitnim ugovorima, određen najkasniji prihvatljivi datum za nastavak Serije A?

Radi se na hitnim ugovorima, određen najkasniji prihvatljivi datum za nastavak Serije A?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Posljadnja utakmica Serije A je odigrana 9. marta, a onda je donesena odluka da se takmičenje prekine zbog straha od širenja koronavirusa.

Od tada se nagađa šta će biti sa Serijom A, a situaciju komplikuje i činjenica da je u Italiji i dalje teško stanje zbog epidemije pomenutog virusa.

Uglavnom se govori o tri opcije: Prekid prvenstva i priznavanje trenutnog stanja na tabeli kao konačnog; play-off; nastavak takmičenja nakon prolaska opasnosti uz zgusnuti raspored.

Klubovi su uglavnom za opciju nastavka prvenstva, ali je glavni uvjet za to da UEFA-a odgodi Euro, što bi se moglo dogoditi već sutra.

Danas je održan sastanak krovne kuće italijanskog fudbala (FIGC), ali se ono o čemu se na sastanku pričalo i dogovaralo još uvijek drži u tajnosti, ipak, italijanski novinar Nicolo Schiro je uspio nešto “iskopati” – čini se.

On navodi da su čelnici Serije A odlučili da se takmičenje nastavi, ali i da su odredili najkasniji datum za “početak nastavka”. To bi trebao biti deveti maj. Podsjetimo, za sada je na snazi odluka kojom je Serija A odgođena do 4. aprila, ali je za očekivati dodatne odgode.

U slučaju da se Serija A nastavi devetog maja, igralo bi se do sredine jula.

Zbog toga su se pojavile informacije da klubovi užurbano rade na ugovorima za igrače čiji trenutni ističu na kraju sezone ili su na posudbama. Ugovori koji ističu ove sezone prestaju važiti 30.6., pa sada klubovi pokušavaju “završiti” nove koji bi bili duži za 15 dana.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda