Čet04062020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport Liga Petice Francuska liga Ne možete u prvu ligu, ružni su vam dresovi!

Ne možete u prvu ligu, ružni su vam dresovi!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Skandalozna odluka dolazi iz Francuske, Fudbalski savez ove zemlje zabranio je ulazak u elitni rang omalenom korzikanskom klubu Gazelek Ažaksiou.

Nestvarna priča stiže iz Francuske.

Mali klub sa Korzike ostvario je istorijski uspeh, nakon samo dve sezone provedene u drugoj ligi Francuske, Gazelek Ažaksio je uspeo da vrednim radom izbori pravo za ulazak u elitu.

Ipak, to pravo će mu biti uskraćeno!

Evropa će tako nakon Bornmauta, te italijanskog Karpija kao najprijatnija iznenađenja tekuće sezone, kao malih klubova koji su napravili velike stvari, biti uskraćena za jednu iskrenu fudbalsku priču.

Klub sa stadionom na koji staje 2.885 ljudi, sa budžetom od 4.5 miliona, više od 40 puta manjim od Pari Sen Žermena, međutim, ima nešto što se ne sviđa čelnicima Francuskog fudbalskog saveza.

Da li je u pitanju čista politika, nije najjasnije, ali ovaj maleni klub naredne godine NEĆE igrati u Ligi 1 iako je na terenu, plasmanom na drugo mesto Lige 2 rezultatski to pravo ostvario.

U čemu je problem?

Očito to što je ovaj klub iz Ažaksioa, korzikanskog grada.

Ova regija, u prošlosti predmet velikih sukoba između Italije i Francuske, nezavisnija je od ostalih delova Francuske i velika je politička prepreka, prvi čovek Saveza Frederik Tirije to ne krije.

"Nezamislivo je da se toliko utakmica Lige 1 igra na tom području. Korzikanski fudbal je velika prepreka razvoju Lige 1, za mene postoji samo jedan Ažaksio."

"Šta više, moram da priznam da mi se ni njihovi dresovi nešto naročito ne sviđaju.", rekao je prvi čovek francuskog fudbala.

Tirije je čestitao Gazaleku na izvanrednom uspehu, ali istakao da još jedan problem čini loša infrastruktura.

"Iza njih je neverovatna sezona."

"Doći do Lige 1 sa tako malim budžetom je sjajno. Ali, moramo biti iskreni zamislite Zlatana Ibrahimovića na stadionu Anž Kazanova? pa to bi bilo isto kao da Mesi dođe da igra sa amaterima iz Buvea.", dodao je on.

Kontroverzne izjave predsednika Saveza izazvale su oštre komentare, ali zabrana ostaje na snazi. Korzikanski klub se naredne godine neće takmičiti u Ligi 1, umesto njega u elitnom rangu takmičenja bi trebalo da ostane Evijan, koji sezonu u Francuskoj završava na 18. mestu.

Dakle, umesto da ispadne u Ligu 2, Evijan će neočekivano ostati u eliti zahvaljujući kontroverznim odlukama tamošnjeg saveza.

Neverovatno.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda