Sri03062020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport EU takmičenja Liga prvaka Evropsko udruženje klubova želi promjene u Ligi šampiona

Evropsko udruženje klubova želi promjene u Ligi šampiona

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Evropsko udruženje klubova (ECA) želi promjene u Ligi šampiona, najjačem klupskom fudbalskom takmičenju na kontinentu.

Andrea Agnelli, predsjednik ECA-e iznio je prijedlog prema kojem bi u Ligi šampiona 32 učesnika umjesto u osam grupa sa po četiri, bili podijeljeni u četiri grupe sa po osam ekipa, čime bi se došlo do većeg broja utakmica, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Svi želimo više međunarodnih, a manje domaćih utakmica, u kombinaciji sa ukupnim smanjenjem utakmica, jer ne želimo da pređemo određeni broj“, rekao je za britanske medije Agnelli, koji je ujedno i predsjednik Juventusa.

Agnellijev prijedlog bi doveo do toga da se broj utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona sa sadašnjih šest poveća na 14.

“Vjerujem da je to dio normalne evolucije fudbala. Bez obzira da li smo Manchester United, Real Madrid, Juventus. Legia Warszawa, Anderlecht ili Sporting Lisabon, svi želimo da što više nastupamo na međunarodnoj sceni i tako razvijamo naše brendove. Danas je sve u predstavljanju brendova“, naglasio je Agnelli.

Prvi čovjek ECA-e je iznio i prijedlog kako bi se domaće lige prilagodile povećanju broja utakmica u Ligi šampiona.

“Može se uvesti pravilo da onaj ko učestvuje u Ligi šampiona u nacionalnoj ligi mora da igra sa šest U21 ili U23 igrača. Međutim, to je samo ideja, jer u ovom trenutku ne postoji projekat“, zaključio je Agnelli.

Kup šampiona osnovan je 1955. godine, a prvi pobjednik u sezoni 1955/56. postao je Real Madrida. Takmičenje je kasnije reorganizovano i u sezoni 1992/93. postaje Liga šampiona.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda