Uto25012022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport EU takmičenja Liga prvaka Zašto je poništen žrijeb osmine finala Lige prvaka?

Zašto je poništen žrijeb osmine finala Lige prvaka?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Žrijeb osmine finala Lige prvaka održan je danas u Nyonu, ali je izazvao nevjerovatan skandal.

Naime, UEFA je ponovo napravila veliki propust prilikom izvlačenja parova zbog čega su se našli na velikom udaru fudbalske javnosti i na kraju su bili primorani da ponište žrijeb.

UEFA se oglasila nakon velikog pritiska javnosti i većine klubova i potvrdila je da je žrijeb poništen i da će novo izvlačenje parova osmine finala biti održano danas u 15 sati.

U centru skandala našao se Manchester United koji je na kraju za protivnika dobio PSG i mnogi su poručili da je očito da je UEFA htjela da ponovo dobije okršaj Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

U prilog svim tim "teorijama zavjere" ide skandal koji se desio prilikom izvlačenja kada je Arshavin izvukao kuglicu Crvenih đavola iako se oni tu nisu smjeli naći.

Dvije greške zbog kojih je poništen žrijeb Lige prvaka

Naime, tokom žrijeba je izvučen par Villarreal - Manchester United iako je bilo odmah jasno svima da oni ne mogu igrati u osmini finala jer su se već sastali u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Voditelju nije bilo jasno šta se desilo i poništio je ovaj par, a Žuta podmornica je na kraju za protivnika dobila Manchester City.

No, cirkus se nastavio odmah nakon toga. Izvučen je Atletico Madrid, a među mogućim protivnicima nije bilo Manchester Uniteda iako se tu trebao naći. Voditelj je objasnio da Uniteda nema jer je već izvučen što nije bio slučaj.

Atletico je za protivnika dobio Bayern i odmah nakon žrijeba uputio je žalbu UEFA-i tražeći objašnjenje zašto Manchester United nije bio među mogućim protivnicima za španski klub.

Na kraju je izvučen par Manchester United - PSG što je značio novi okršaj Ronalda i Messija, ali sve to bilo je u sjeni nevjerovatnog skandala.

Nakon ogromnog protiska i žalbi pojedinih klubova UEFA je odlučila da se žrijeb poništi zbog te dvije greške, te će se ponovo održati danas od 15 sati. Okrivili su za sve "vanjske sile", a zanimljivo je svima bilo da uopšte nisu objavili izvinjenje za ono što se dešavalo.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda