Ned12072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport EU takmičenja Liga prvaka Liga prvaka i Europska liga će se okončati ove sezone, ukoliko to dozvoli situacija s koronavirusom

Liga prvaka i Europska liga će se okončati ove sezone, ukoliko to dozvoli situacija s koronavirusom

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon potvrde o odgodi Europskog prvenstva, koje se trebalo održati u lipnju ove godine u dvanaest europskih gradova, za sljedeću godinu i to u terminu od 11. lipnja do 11. srpnja – stiže nam još jedna službena potvrda.

Nogometni savez Srbije objavio je da će Izvršni odbor UEFA-e izglasati preporuku o odigravanju utakmica Lige prvaka i Europske lige do kraja lipnja ove godine, naravno, ukoliko to situacija s novim koronavirusom dozvoli. Termini finala ovih klupskih kontinentalnih natjecanja trebali su biti 27. svibanj (Europska liga) i 30. svibanj (Liga prvaka), a prema preporuci UEFA-e novi termini su 24. lipanj za finale drugorazrednog klupskog natjecanja i 27. lipanj za elitno natjecanje, odnosno Ligu prvaka. Mjesta u kojima bi se finala trebala održati ostaju ista, dakle finale EL igrat će se u Gdansku, a finale LP-a u Istanbulu.

Podsjetimo, sve navedene odluke rezultat su konferencije održane između najvažnijih dionika europskog nogometa, a službenu odluku može donijeti samo Izvršni odbor UEFA-e. Naravno, očekuje se da će zaključci s konferencije biti u potpunosti uvaženi i službenim priopćenjem potvrđeni u popodnevnim satima.

Tada ćemo znati i detalje o doigravanju za odlazak na odgođeni EURO, ali i ostale detalje o kalendaru natjecanja za klupska natjecanja pod okriljem krovne kontinentalne nogometne kuće.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda