Sub04072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport EU takmičenja Liga prvaka UEFA napravila novi radikalan plan: Liga prvaka u nezamislivom terminu, ali se mora završiti

UEFA napravila novi radikalan plan: Liga prvaka u nezamislivom terminu, ali se mora završiti

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

UEFA je zbog koronavirusa odlučila pomjeriti Evropsko prvensto za godinu dana, a još nije donešena odluka oko nastavka domaćih prvenstava, kao ni evropskih klupskih takmičenja.

Upravo su to glavni ciljevi UEFA-e, da spase domaća prvenstva i evropska takmičenja, a poznat je i rok do kada se ona moraju odigrati. Sva ova takmičenja moraju biti odigrana do kraja juna, a shodno tome UEFA želi napraviti radikalnu promjenu u terminima.

Liga prvaka i Liga Evrope bi se igrale nedjeljom, dok bi se prvenstva igrala radnim danima po ubrzanom tempu. UEFA-in cilj je da se finale Europa lige održi 24. juna u Gdnjacku, a ono Lige prvaka tri dana kasnije u Istanbulu.

Najoptimističniji datum za “restart” je 14. april što znači da bi se za završetak sezone imalo 10 slobodnih vikenda i 9 slobodnih srijeda. Ukoliko bi se ponovo s fudbalom počelo 5. maja onda bi se vjerovatno igrao “final four” za osvajača Lige prvaka i Europa lige.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda