Ispiši ovu stranicu

Njemačka domaćin Europskog prvenstva 2024. godine!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Njemačka će biti domaćin EURA 2024. godine. Druga kandidatkinja bila je Turska. Odluku je donijela UEFA u švicarskom Nyonu.

EURO 2024. godine neće biti eksperiment kao ono 2020. koje će se održati u 12 zemalja (finale će biti na londonskom Wembleyju) zbog 60. rođendana europskih prvenstava.

Natjecanje 2024. tako će se vratiti ‘klasičnom’ modelu, a natjecat će se 24 reprezentacije. Bit će to 17. europsko prvenstvo.

Njemački i turski nogometni savezi kandidature su službeno podnijeli u travnju ove godine, a prije glasovanja, obje zemlje morale su održati video prezentaciju.

Odluku je glasovanjem donio UEFA-in izvršni odbor u kojem sjedi i Davor Šuker.

“Imali smo dvije jake ponude, dvije velike nogometne zemlje borile su se za Euro, ali, nažalost, samo jedna može biti domaćin”, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin prije nego što je objavio ime domaćina.

Čeferin: Procedura je bila transparentna, a odluka demokratska

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin nakon dodjeljivanja domaćinstva EURA 2024. Njemačkoj izjavio je kako je čitav proces bio transparentan te kako je odluka o domaćinu donesena na demokratski način, prenosi Direktno.hr.

“Procedura je bila transparentna, a glasovanje demokratično. Svaka odluka donesena na demokratski način je ispravna”, rekao je Čeferin nakon sastanka Izvršnog odbora UEFA-e.

Izvor: dnevno.ba