Sub06032021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport EU takmičenja EU2020 Njemačka domaćin Europskog prvenstva 2024. godine!

Njemačka domaćin Europskog prvenstva 2024. godine!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Njemačka će biti domaćin EURA 2024. godine. Druga kandidatkinja bila je Turska. Odluku je donijela UEFA u švicarskom Nyonu.

EURO 2024. godine neće biti eksperiment kao ono 2020. koje će se održati u 12 zemalja (finale će biti na londonskom Wembleyju) zbog 60. rođendana europskih prvenstava.

Natjecanje 2024. tako će se vratiti ‘klasičnom’ modelu, a natjecat će se 24 reprezentacije. Bit će to 17. europsko prvenstvo.

Njemački i turski nogometni savezi kandidature su službeno podnijeli u travnju ove godine, a prije glasovanja, obje zemlje morale su održati video prezentaciju.

Odluku je glasovanjem donio UEFA-in izvršni odbor u kojem sjedi i Davor Šuker.

“Imali smo dvije jake ponude, dvije velike nogometne zemlje borile su se za Euro, ali, nažalost, samo jedna može biti domaćin”, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin prije nego što je objavio ime domaćina.

Čeferin: Procedura je bila transparentna, a odluka demokratska

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin nakon dodjeljivanja domaćinstva EURA 2024. Njemačkoj izjavio je kako je čitav proces bio transparentan te kako je odluka o domaćinu donesena na demokratski način, prenosi Direktno.hr.

“Procedura je bila transparentna, a glasovanje demokratično. Svaka odluka donesena na demokratski način je ispravna”, rekao je Čeferin nakon sastanka Izvršnog odbora UEFA-e.

Izvor: dnevno.ba

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda