Sub06062020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport EU takmičenja EU2020 Sramota: UEFA dala bizaran razlog zašto neće biti minute šutnje za Istanbul!

Sramota: UEFA dala bizaran razlog zašto neće biti minute šutnje za Istanbul!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Veliki autogol zabila je UEFA i njeni čelnici nakon odluke kako se neće odati počast žrtvama terorističkog napada u Istanbulu.

Turska je bijesna, a razočaranost vlada i puno šire. UEFA je odbila prijedlog da se prije večerašnje utakmice Poljske i Portugala oda počast žrtvama terorističkog napada u Istanbulu minutom šutnje. Prema posljednjim podacima, u napadu bombaša samoubojica ubijena je 41 osoba od kojih je 13 bilo drugih nacionalnosti, a stotine je ranjeno.

No, UEFA smatra kako to nije razlog za minutu šutnje uoči prve utakmice četvrtfinala. Objašnjenje koje su poslali kao odbijenicu ovog prijedloga je pomalo bizarno.

''UEFA kaže da se takve počasti održavaju kada je napad povezan s nogometom, zemljom domaćinom ili državom čija je reprezentacija još na Euru.''

Dakle, nije važno što je to Turska i nije važno što je turska reprezentacija bila na Europskom prvenstvu jer je - ispala?!

Naravno da su mnogi ismijali ovaj potez krovne europske nogometne organizacije, jer uistinu djeluje pomalo rasistički. Zamislite da se napad umjesto u Istanbulu dogodio u Londonu, a Engleska je ispala s Eura...

Licemjerje UEFA-e nekad uistinu ne poznaje granice, ali je li itko začuđen?

Za razliku od njih, Englezi su odlučili upaliti tisuće crvenih lampica iznad Wembleyja u znak podrške Turskoj.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda