Uto07122021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport EU takmičenja EU2020 Hrvatskoj prijeti izbacivanje iz kvalifikacija za EURO!

Hrvatskoj prijeti izbacivanje iz kvalifikacija za EURO!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dobar dio sportske javnosti u Hrvatskoj, nakon incidenta u Splitu, sluti kako UEFA ovoga puta neće imati milosti. Ukoliko na djelu bude primjenjena nulta tolerancija našim komšijama prijeti izbacivanje iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Evropa bruoji o kukastom krstu na terenu stadiona "Poljud", koji se ukazao tokom kvalifikacione utakmice za odlazak na EURO između Hrvatske i Italije. Naslovi na portalima u Hrvatskoj ukazuju da su tamošnji fudbalski poklonici svjesni težine situacije i da bi samo čudo moglo spasiti drakonske kazne.

"Vatreni u strahu od novih kazni", "Nadamo se da će UEFA imati milosti", "Imamo problem", samo su neki od naslova kojima se naglašava ozbiljnost situacije.

HNS je, prema riječima predsjednika Saveza, Davora Šukera, isplatio 10 miliona eura na ime kazni zbog incidenata koje su pravili huligani, ali bi ovoga puta potpisao najtežu novčanu kaznu, samo da Hrvati izbjegni ono najgore.

Pravilnik UEFA jasno definiše kakvi su propisi kada već kažnjavani izgrednici ponove prekršaj. Hrvati su do sada trpjeli novčane kazne, u petak su igrali pred praznim tribinama, zbog jesenašnjih incidenata na San Siru, naredna kazna mogla bi biti pogubna po njih.

Zbog ponovljenog incidenta Hrvatski fudbalski savez mogao bi da bude kažnjen novčano i sa više od jedne utakmice pred praznim tribinama, oduzimanjem bodova ili izbacivanjem iz takmičenja!

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda