Ispiši ovu stranicu

Danska nastavlja put na Euru, Česi zaustavljeni u Bakuu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Danska je treći polufinalist Europskog prvenstva. U zanimljivom dvoboju, Danci su bili bolji s 2:1, bili su mirniji i sigurniji, imali su odlično otvaranje utakmice i iskontrolirali dvoboj...

UEFA je Češku i Dansku poslala na najdalje gostovanje u Baku gdje su se borili za prolazak u polufinale Europskog prvenstva, a u ravnopravnom i zanimljivom dvoboju bolji su bili Danci. I još jednom možemo žaliti što je Hrvatska završila druga, a ne treća u skupini, dojam je da se s Nizozemskom i Danskom moglo itekako s većim šansama boriti za prolaz.

Danci su imali početak utakmice iz snova. Već u šestoj minuti Stryger Larsen je ubacio iz kornera, lopta je išla točno na glavu Delaneyja koji je šalje u mrežu s desetak metara.

Nije to dobro djelovalo na Čehe čija je obrana bila u kaosu u početku, predaleko je stajala od Danaca pa su se tako Damsgaard i Delaney vrlo brzo našli u novim neprilikama.

U 22. minuti Česi prvi put opasno prijete i to nakon pogreške Schmeichela koji nije dobro ispucao loptu, Česi su je uzeli, Masopust proigrao Holeša, ali Schmeichel ispravlja pogrešku pravovremenim izlaskom.

U završnici prvog poluvremena Česi su još jednom poklekli i to dosta olako. Maehle je ubacio s lijeve strane, na drugoj vratnici prikrao se Dolberg i bez problema zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu Česi više nisu imali što čekati, morali su baciti sve karte na napad. Već u 49. minuti dolaze do smanjenja zaostatka pogotkom Schicka kojeg su Danci dotad jako dobro neutralizirali.

Pola sata prije kraja susreta u igru ulazi Yussuf Poulsen koji je igrao ključnu ulogu u danskim kontranapadima kojih je bilo sve više.

Česi su pokušavali stvoriti pritisak i tako natjerati Dance na pogrešku, imali su ponešto opasnih situacija, ali nedostajao je onaj zadnji dodir za ulazak u zicer.

Završilo je pobjedom Danske 2:1, potpuno zasluženom. Danci su znali iskoristiti svoje dvije prilike, ali su i manje griješili od Čeha kod kojih se više osjećala nervoza.

EP 2020., nokaut faza

četvrtfinale

Švicarska 1:3 ** Španjolska
Belgija 1:2 Italija
Češka 1:2 Danska