Pet23042021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Međunarodni Sport EU takmičenja EU2020 Šesnaest reprezentacija u utrci za četiri preostala mjesta za EURO

Šesnaest reprezentacija u utrci za četiri preostala mjesta za EURO

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Čak 16 reprezentacija u četvrtak počinju borbu za preostala četiri mjesta koja vode na Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine, a jedna od reprezentacija koja će izboriti EP igrat će u skupini s Hrvatskom.

Održat će se četiri mini turnira sa po četiri sudionika, a pobjednik sa svakog će dobiti kartu za europsko prvenstvo. Polufinalni susreti su na rasporedu u četvrtak, a finala su 12. studenog.

Nama je najzanimljiviji “Final Four” skupine C na kojem će nastupiti Škotska, Izrael, Norveška i Srbija. Pobjednik ovog turnira igrat će u skupini D EP-a zajedno s Engleskom, Hrvatskom i Češkom.

U polufinalu u četvrtak se sastaju Škotska i Izrael u Glasgowu, te Norveška i Srbija u Oslu. Finale će biti u 12. studenog u Oslu ili u Beogradu, zavisno od pobjednika njihovog međusobnog susreta.

U play-offu A igrat će Island, Rumunjska, Bugarska i Mađarska.

U polufinalu će snage odmjeriti Island i Rumunjska u Reykjavíku, te Bugarska i Mađarska u Sofiji, a finale je u Sofiji ili Budimpešti.

Na turniru skupine B snage će odmjeriti Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska (Sarajevo), te Slovačka – Irska (Bratislava), a finale je u Sarajevu ili Belfastu.

U posljednjem “razredu” EURO će loviti Gruzija, Bjelorusija, Sjeverna Makedonija i Kosovo.

U polufinalu će igrati Gruzija – Bjelorusija (Tbilisi), te Sjevrna Makedonija – Kosovo (Skoplje), a pobjednik susreta Gruzija – Bjelorusija bit će domaćin u finalu koje je na rasporedu 12. studenog.

Poznato je kako će pobjednik play-offa B igrati na EP-u u skupini E zajedno sa Španjolskom, Švedskom i Poljskom, dok pobjednik “play-offa C” ide u skupinu D zajedno s Engleskom, Hrvatskom i Češkom.

Putovi A i D su složeniji.

Ako u play-offu A prvo mjesto osvoji Rumunjska, ona će na Europskom prvenstvu igrati u skupini C zajedno s Nizozemskom, Ukrajinom i Austrijom, dok će pobjednik play-offa D igrati u skupini F zajedno s Portugalom, Francuskom, Njemačkom

Međutim, ako play-off A osvoje Bugarska, Mađarska ili Island, na EURO će se kvalificirati u skupinu F zajedno s Portugalom, Francuskom, Njemačkom.

Tada bi pobjednici na putu D otišli bi u skupinu C zajedno s Nizozemskom, Ukrajinom i Austrijom.

RASPORED PLAY-OFFA

SKUPINA A

Polufinale - 8. listopada:
Island - Rumunjska (Reykjavík)
Bugarska - Mađarska (Sofija)

Finale - 12. studenog (Sofija ili Budimpešta)

SKUPINA B

Polufinače - 8. listopada:
Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska (Sarajevo)
Slovačka - Irska (Bratislava)

Finale - 12. studenog (Sarajevo ili Belfast)

SKUPINA C

Polufinale - 8. listopada:
Škotska - Izrael (Glasgow)
Norveška - Srbija (Oslo)

Finale 12. studenog (Oslo ili Beograd)

SKUPINA D

Polufinale - 8. listopada:
Gruzija - Bjelorusija (Tbilisi)
Sjeverna Makedonija - Kosovo (Skoplje)

Finale - 12. studenog (Tbilisi ili Minsk)

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda