Ispiši ovu stranicu

Ovo su ponude za Pogbu!

Ukupno četiri kluba su u igri, nije samo novac u pitanju, već i tajming. Šta Juventusu najviše odgovara, a šta igraču? Ko je u prednosti?

Da se Pogba pita, jasno je Španija, odnosno Barselona. Posle razgovora dva kluba, došlo se do cene, 90 miliona, 10 sada, kao kapara i ostatak sledećeg leta kada bi se Francuz preselio u Kataloniju.

Prema nekim informacijama zarađivao bi oko 12 miliona evra po sezoni i ispunio san, da igra sa Mesijem.

Pa šta je problem?

Mino Rajola. Kako je rekao Bertomeu, prvi čovek Barse, od agenta koji ima veliki uticaj na Pogbu sve zavisi. A on ne bi da čeka, i veruje da je za Pogbu bolje da odmah ode iz Juventusa i uzme ogroman novac koji ga čeka u Engleskoj, ili eventualno rodnom gradu.

Pari Sen Žermen ima najmanje šansi, mada se priča da bi uz novac mogli da ponude i Tijaga Silvu koga Alegri silno želi, trenirao ga je u Milanu. Ipak, za ovakve stvari nema nikakve potvrde, a ni sam fudbaler nije zainteresovan za igranje u Francuskoj.

Najviše novca uzeo bi u Sitiju, bio bi treći najplaćeniji igrač sveta, a Englezi nude Juventusu 100 miliona evra. Ovo je opcija koju gura Rajola, stalo mu je do dobrih odnosa i sa Begristajnom i Sorijanom, u menadžerskim krugovima ide priča da s obzirom na filijale koje Siti otvara po svetu, to nije čudo. Naime, imaju franšize u Americi i Australiji, agenti imaju klijente koji ne mogu da igraju za najveće klubove, ali bi mogli u ligama van Evrope.

I na kraju Čelsi. Oni imaju nešto što Juve hoće, Brazilca Oskara. Ponuda je 50 miliona evra i odlični ofanzivni vezista, Alegri bi sa njim zatvorio priču, mada bi morao da nađe drugo rešenje za Pogbu, tim pre što idu Pirlo i Vidal.

Šta je najrealnija opcija?

Barselona, svakako. Pogba bi ostao još jednu sezonu u Juventusu, ova varijanta ima najviše šansi. Moguć je i odlazak u Siti, teško da će Juve pristati na trampu ovog tipa sa Čelsijem, a gotovo ne postoji mogućnost, pre svega zbog namera igrača da se vrati u rodni grad i zaigra za PSŽ.

I da, nećemo čekati leto, u naredne dve nedelje će biti transfera, ili je sigurno da Pogba ostaje. Polovina jula je poslednji rok da bude prodat, makar je to Juventus poručio Rajoli i zainteresovanim klubovima.