Ispiši ovu stranicu

Rusi nemaju s kim igrati prijateljske utakmice, liga im je također u rasulu

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je zahtjev ruskog nogometnog saveza da se pronađu drugi termini utakmica ruske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Ruska se reprezentacija okupila početkom tjedna, a trebala bi igrati prijateljske utakmice, za koje se još uvijek ne zna kad će se igrati ni s kim će igrati.

U ovakvim uvjetima, izgleda da je Rusima preostalo jedino igrati prijateljske utakmice protiv država koje su im još uvijek sklone, poput Bjelorusije. Kako tvrde iz ruskog nogometnog saveza, FIFA i UEFA ne mogu im zabraniti da igraju takve utakmice.Kako vlada kriza u reprezentativnom nogometu, tako je i u klupskom. Čelnik ruske Premier lige Ašot Hačaturijans stao je pred novinare koji su za njega imali vrlo teška pitanja.

Naime, bio je izvan zemlje kad su FIFA i UEFA izbacivale ruske klubove iz europskih natjecanja. Nije mu pomoglo ni što su mediji u Rusiji saznali da je boravio u Engleskoj.

FIFA je omogućila igračima koji žele da napuste ruske klubove van klasičnog prijelaznog roka i zato su se predstavnici nekih klubova žalili da neće moći završiti sezonu. Također, financije sponzora su bitno smanjene zbog sankcija.

Usprkos tomu, postoji dosta nelogičan prijedlog da se ruska Premier liga proširi na 18 klubova. Ideja koju je predsjednik lige opovrgnuo je da će se ruski klubovi udružiti u veću ligu s bjeloruskim i kazahstanskim klubovima.