Ispiši ovu stranicu

GRUPA “E” Kakav trijumf Dinama! “Plavci” pomodreli u Maksimiru!

Početak iz snova za zagrebački Dinamo. Prvak Hrvatske je u 1. kolu Lige šampiona pobedio na svom stadionu favorizovani Čelsi rezultatom 1:0.

Jedini gol za iznenađujuće, ali veliko slavlje Zagrepčana postigao je Oršić već u 13. minutu meča.

U prvih desetak minuta ekipa iz Londona imala je terensku inicijativu, više loptu u nogama, ali nije bila opasna po gol Zagrepčana, sa izuzetkom situacije iz 9. minuta kada je Obemajong mogao bolje da reaguje. Ali zato je Dinamo svoju prvu pravu šansu uspeo da kruniše pogotkom!

U 13. minutu Oršić je primio loptu na centru igrališta koju mu je uputio Petković, zatim pretrčao dvojicu fudbnalera Čelsija, a kada je stigao pred golmana Arizabagalu, sjajno je plasirao loptu pored njega u mrežu za 1:0 i oduševljenje na Maksimiru.

Taj gol dao je šampionu Hrvatske krila i može slobodno da se kaže da je Dinamo u prvih 45 minuta bio bolji rival, a pred odlazak u svlačionice mogao je i da duplira prednost.

U nastavku Čelsi je polako stezao obruč oko gola Zagrepčana, ali ponovo nije uspeo da stvoti šansu iz kategorije stopostotnih. Da Obemajong nije bio u ofsajdu u 50. minutu, možda bi “plavci” bili blizu izjednačenja, dok je sa druge strane šest minuta kasnije Ristovski imao priliku za Dinamo. I bez prave šanse se igralo sve do 86. minuta, kada je Čelsi imao čak dve dobre situacije u istom minutu. Najpre nije uspeo da izjednači Džejms, a u nastavku akcije pokušaj Žoržinja sjajno je zaustavio golman Dominik Livaković!

Sudija Kovač iz Rumunije produžio je meč za čak 8 minuta, ali ni u toj nadoknadi Čelsi nije uspeo da izbegne poraz, pa će se ove večeri u Zagrebu i te kako slaviti. S razlogom.

GRUPA E, 1. kolo

Utorak

Dinamo Zagreb – Čelsi 1:0 (1:0)

(Oršić 13)

21.00 Salzburg – Milan