Ispiši ovu stranicu

Uspješna odbojkaška tradicija Posavine

OK Napredak Odžak i HOK Magic Ice Domaljevac vodeći na ljestvici

 

U sva tri seta oba su kluba pobijedila protivnike, odžački odbojkaši Bijeljinu, a domaljevački Ljubinje

Posavski zaljubljenici u odbojku ove sezone doista imaju razloga za zadovoljstvo. Nastavlja se uspješna odbojkaška tradicija Posavine, čak s dva kluba u samom vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkaše, piše Večernji list BiH.

Odžačani na samom vrhu premijerligaške ljestvice suvereno vladaju na tronu i s realnim očekivanjima da će tu i ostati, kako zapravo i zaslužuju po svim ocjenama znalaca odbojkaških događanja.

Kako stvari sada stoje, prva dva mjesta Premijer lige BiH u odbojci za muškarce zauzimaju dva posavska kluba, na prvom mjestu OK Napredak Odžak i na drugom HOK Magic Ice Domaljevac. U 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkaše oba su kluba nastavila s uvjerljivim pobjedama.

Minuta šutnje za Ivu Matića

U Odžaku, gradu odbojke s dvostrukim prvacima BiH i realnim očekivanjima da ponove takav uspjeh, protekle subote u okviru redovitog 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkaše, odbojkaški susret odigran je između domaćeg kluba i gostujućeg OK Radnik Bijeljina.
poster

Na početku događaja sportska dvorana je na minutu zašutjela, kako i dolikuje odavanju počasti onima koji su život ugradili najprije u osnivanje, a onda i u njegov rast.

Minuta šutnje bila je za pokojnog Ivu Matića, odbojkaša, trenera i sportskog djelatnika kluba. Bio je jedan od osnivača kluba davne 1973. godine i po povratku 1998. godine.

Pobjednička tri seta

Na krilima svojih vjernih navijača Odbojkaški klub Napredak Odžak je u sva tri seta suvereno vladao domaćim odbojkaškim terenom, što su, uostalom, potvrdila rezultatima sva tri pobjednička seta nad ekipom OK Radnik Bijeljina (25:21, 25:19 i 25:21).

- Našim prijateljima iz Bijeljine želimo dobar rezultat u nastavku natjecanja. Zahvaljujemo našim navijačima na velikoj podršci s tribina. Stručnom stožeru i igračima slijedi nastavak intenzivnih priprema za preostala tri kola kako bismo što spremniji dočekali play off i opravdali prvu poziciju u službenom dijelu natjecanja - poručuje iz Odbojkaškog kluba Napredak Odžak predsjednik kluba Darko Kasap.

HOK Magic Ice Domaljevac je u okviru 15. kola Premijer lige BiH bio u gostima. Na, kako su istaknuli u klubu domaljevačkih odbojkaša na teškom gostovanju u Ljubinju, doma su stigli ipak s novim bodovima. Pobijedili su u sva tri seta rezultatima (25:20, 25:18,25:19).

- U Ljubinju nam je uvijek teško gostovanje, ponajprije zbog udaljenosti, pa prilično umorni krenemo u susret. Prvi se set domaći klub dobro držao uz potporu publike, ali uspjeli smo slomiti otpor, zadržati koncentraciju i na kraju pobjednički izaći iz susreta - kazao nam je kapetan HOK Magice Ice Davor Dominković. Zadovoljstvo pobjedom svojih izabranika nije skrivao ni trener Zlatko Ivić.

Ujedno je pozvao vjerne navijače Magice Icea da ispune dvoranu u Orašju u srijedu, 14. veljače, kada će odigrati drugu utakmicu u okviru polufinala Kupa Bosne i Hercegovine s OK Modriča.

Autor: Nada Koturić