Ispiši ovu stranicu

OK MAGIC ICE DOMALJEVAC, PO ŠESTI PUT POBJEDNIK KUPA FBIH

Odbojkaški klub Magic Ice Domaljevac je ovogodišnji pobjednik kupa FBiH, a do titule je stigao uvjerljivom pobjedom 3:0 u finalnom susretu protiv ekipe OK Kakanj 78.

Odbojkaši Domaljevca su četvrtu godinu za redom, a šesti puta ukupno, postali pobjednici federalnog kupa i tako potvrdili da su najbolja odbojkaška ekipa u Federaciji BiH. Momčad trenera Zlatka Ivića je prikazala vrlo dobru igru, a posebno treba istaknuti prvi set kojeg su započeli furiozno vodstvom 7:0, nakon odličnih servisa Asmira Hukičevića najboljeg igrača utakmice. Veliku prednost igrači Domaljevca nisu ispuštali do kraja seta, koji je završio rezultatom 25:14. –„U našoj sigurnoj i zasluženoj pobjedi izdvojio bih presudne trenutke u početku prvog seta, što je na koncu i usmjerilo utakmicu prema našem konačnom trijumfu“, istaknuo je trener Zlatko Ivić. U drugom setu je došlo do manjeg opuštanja, što su gosti iskoristili i poveli, da bi kod vodstva Kaknja 9:5, trener Ivić već potrošio dva time-auta, ne dozvolivši gostima da se odvoje na 6-7 poena razlike. Do kraja seta su lagano stizali prednost i dobili sa 25:19, a slična slika na parketu oraške dvorane viđena je i u trećem setu, kojeg su Domaljevčani dobili sa 25:22.
Po završetku utakmice ocjenjivački sud je proglasio i najbolje pojedince finalne utakmice. Najbolji bloker je Krešimir Prlić, tehničar Armin Fejzović, libero Mlađan Lukić, server Emir Makaš i najbolčji igrač utakmice Asmir Hukičević. Srebrene medalje igračima Kaknja uručio je potpredsjednik OS BiH Alija Fatić, a pobjednički pokal kapetanu OK Magic Ice Domaljevac Davoru Dominkoviću, uručio je Miloš Jelčić, predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH.
Zlatne medalje igračima pobjedničke ekipe, kao i novčane nagrade najboljim pojedincima susreta, uručio je načelnik općine Domaljevac Šamac Stjepan Piljić, koji je istaknuo kako ovaj uspjeh odbojkaša predstavlja ponos općini Domaljevac Šamac, ali i široj sredini da ima ponovno osvajača kupa FBiH. –„To je plod kvalitetnog i ustrajnog dugotrajnog sportskog rada. Veliki broj gledatelja u dvorani, ali i putem kanala Posavina TV, mogao je uživati u lijepoj sportskoj predstavi, što predstavlja veliki dobitak za OK Magic ice Domaljevac, ali naravno i za našu općinu i ŽP“, poručio je uz ostalo načelnik Stjepan Piljić. Iz kluba su zahvalili svima na čestitkama, ali posebno navijačima bez čije podrške s tribina, kažu ne bi mogli ostvariti ovaj uspjeh. –„Ovom prilikom se zahvaljujemo Vladi Županije Posavske, Općini Domaljevac-Šamac i Gradu Orašju što su nas podržali i omogućili nam da ovo finale organiziramo na domaćem parketu, u dvorani u Orašju“, poručili su iz OK Magic Ice Domaljevac.

Izvor: radioorasje.com