Ispiši ovu stranicu

Šikalo presudio Željezničaru, odluka o finalisti pada na Grbavici!

Fudbaleri Veleža su u ne previše interesantnoj utakmici slavili golom 19-godišnjeg Šikala i imaju prednost pred uzvrat koji je na rasporedu za 14 dana

Prvu utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine večeras su na stadionu Rođeni u Mostaru odigrali Velež i Željezničar. Mostarski klub slavio je minimalnu pobjedu rezultatom 1-0.

U prvom poluvremenu viđen je jedan pogodak. Mostarski klub do prednosti je došao iz prve prave šanse na utakmici, u sedmoj minuti utakmice, kada je Tarik Šikalo na lijep način savladao Bendera.

Do kraja prvog poluvremena podjednaka igra sa obje strane, a viđena je po jedna izgledna situacija, koja nije pretvorena u pogodak.

U drugom poluvremenu dosta slabija igra sa obje strane. Malo smo gledali kvalitetnog nogometa u nastavku utakmice. Mostarski klub zadržao je prednost stečenu u prvom dijelu igre, pa će sa minimalnom prednošću ući u revanš utakmicu.

Ranije danas Zrinjski je u drugoj polufinalnoj utakmici savladao Tuzla City na Tušnju rezultatom 0-3, te već jednom nogom zakoračio u finale ovog takmičenja.

Revanš utakmice polufinala Kupa BiH na rasporedu su 19. aprila.