Sub20102018

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Reprezentacije Prosinečki se gospodski povlači iz kandidature za selektora

Prosinečki se gospodski povlači iz kandidature za selektora

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Robert Prosinečki je do prije koji dan slovio kao najozbiljniji kandidat za selektora BiH. Danas on to više nije. Preko noći su porasle akcije Amara Osima.

Danas je pregovarački tim NSBiH u sastavu: Irfan Durić, Zvjezdan Misimović, Milorad Sofrenić, Sejo Kajtaz i Ivan Beus, razgovarali s Amarom Osimom.

Drugi je ovo “intervju” Osima mlađeg s čelnicima NSBiH. Nakon što se dostojanstveno povukao Meho Kodro, a Dragan Kulina samo u dvije rečenice iz trke izbacio Dragana Okuku i Vladimira Petrovića, a treneri u BiH poručili Prosinečkom da je domaći kandidat najbolje rješenje, Osimu su otvorena vrata Saveza.

Iako su za četvrtak zakazani pregovori s Prosinečkim u Gradišci, Sportske.ba saznaju od svojih izvora iz Zagreba, kako je “Žuti” shvatio poruku iz Sarajeva. Navodno je on svjesno postavio neke “neprihvatljive” uslove NSBiH, a na pregovore kani doći samo iz pristojnosti.

Čak je i jedan autoritativni član Radne grupe izrazio nadu u “nepovoljan” ishod pregovora s Prosinečkim.

“Nadam se da će Prosinečki tražiti ono što mi ne možemo ispuniti”...

Tako će 4.januara završiti višemjesečna sapunica oko selektora. Savezu Osim odgovara zbog plaće od 15.000 eura ali i zbog činjenice da će kompletan stručni štab biti iz Bosne i Hercegovine.

(R.S./Sportske.ba)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi