Sub14122019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Reprezentacije Potvrđene grupe za Ligu nacija: Gdje je Bosna i Hercegovina?

Potvrđene grupe za Ligu nacija: Gdje je Bosna i Hercegovina?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo poznate su sve reprezentacije koje će sačinjavati UEFA-inu Ligu nacija.

Bosna i Hercegovina će biti u drugoj grupi zajedno sa Austrijom, Velsom, Rusijom, Slovačkom, Švedskom, Ukrajinom, Republikom Irskom, Sjevernom Irskom, Danskom, Češkom Republikom i Turskom.

Selekcija Hrvatske je u elitnoj grupi zajedno sa Njemačkom, Portugalom, Belgijom, Španijom, Francuskom, Engleskom, Švicarskom, Italijom, Poljskom, Islandom i Holandijom, koja je u posljednji trenutak otela mjesto u elitnom razredu Walesu.

Treći razred sačinjavaju Mađarska, Škotska, Rumunija, Slovenija, Grčka, Srbija, Albanija, Norveška, Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska, Kipar, Estonija i Litvanija, a u najslabijem razredu su Azerbejdžan, Makedonija, Bjelorusija, Gruzija, Armenija, Latvija, Farski Otoci, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino i Gibraltar.

Reprezentacije će biti podijeljene u četiri grupe sa po tri sastava, a pobjednici grupa će izboriti završnicu, odnosno plasman u polufinale u junu 2019. godine. Domaćin završnog turnira će biti izabran u decembru 2018. godine među sudionicima završnice. Četiri reprezentacije koje završe na dnu grupe, biće degradirane u drugi razred za 2020. godinu.

Dodajmo da će kroz Ligu nacija momčadi koje ne uspiju izboriti Evropsko prvenstvo kroz redovne kvalifikacije, koje će se igrati u nešto izmijenjenom formatu, biti u prilici dobiti još jednu šansu.

Izvlačenje grupa biće održano 24. januara 2018. godine u Lozani, a prve utakmice će se odigrati u septembru 2018. godine.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda