Sub14122019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Reprezentacije Lista kandidata za selektora BiH kraća za još jedno ime

Lista kandidata za selektora BiH kraća za još jedno ime

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Radna Komisija NFSBiH na čelu sa Ivicom Osimom je u potrazi za novim selektorom, a lista kandidata je kraća za još jedno ime nakon što je Meho Kodro odlučio da se fokusira na Servette.

U razgovoru za Večernji list Robert Prosinečki, bivši selektor Azerbajdžana odbio je bilo kakvu mogućnost preuzimanja klupe reprezentacija s ovih prostora.

Osim na klupi BiH viđen je kao i selektor Srbije ili Hrvatske, ali kako kaže cilj mu je preuzimanje nekog od klubova.

Kada god se isprazni neko mjesto u Zagrebu ili Beogradu, mediji uvijek mene izvuku. Iskreno, umoran sam od toga, tih priča. Što god da izjavim, druga će strana komentirati, vagati. Da se razumijemo, ja nacionalno opterećenje nemam. Na pitanje jesu li me zvali s Terazija, odgovor je ne, rekao je Prosinečki u razgovoru za Večernji list te otkrio da ga posao selektora Srbije ne bi zanimao ni da ga pozovu iako se u medijima već naveliko spominje kao mogući nasljednik smijenjenog Muslina.

– Hvala onima koji me spominju, ali ja neću biti selektor Srbije, dosta mi je raditi na ovim prostorima. Moji su svi planovi vezani za to da preuzmem klub, i to negdje u Evropi.

I u Hrvatskoj ga često spominju kao mogućeg selektora Vatrenih, pogotovo je to aktuelno bilo nakon smjene Ante Čačića.

– Ma i ta je tema izlizana. Bio sam bez posla, niko me nije zvao. A znamo i zašto. Iako fudbal na ovim prostorima jako dobro poznaje, Žuti zna i što nosi trenerski posao u okruženju, s kakvim se pritiskom nose treneri u Hrvatskoj, Srbiji...

– Sve bi mi to u životu stvorilo veliki pritisak, znam razgovarati sa suprugom koja sve to sjajno podnosi. Ali ona se ipak razveseli ako dobijem ponudu iz Kayserija i Bakua. Voli da smo daleko od pritiska. I ja drukčije funkcionišem – priča Prosinečki.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda