Sub25012020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Reprezentacije Zmajevi u B diviziji Lige nacija, poznati mogući protivnici

Zmajevi u B diviziji Lige nacija, poznati mogući protivnici

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

UEFA je potvrdila izgled divizija za premijerno izdanje Lige nacija koja počinje u septembru naredne godine.

Bosna i Hercgovina će biti smještena u B diviziji zajedno sa ekipama Austrije, Velsa, Rusije, Slovačke, Švedske, Ukrajine, Republike Irske, Sjeverne Irske, Danske, Češke Republike i Turske.

Ekipe će biti podijeljene u četiri grupe od po tri selekcije. Pobjednici grupa će izboriti promociju u diviziju A, dok će posljednjeplasirani ispasti u diviziju C za naredno izdanje koje će se igrati 2020. godine. Pobjednici grupa koji se kroz kvalifikacije ne plasiraju na EURO 2020 će igrati baraž u martu 2020. godine, a samo će se pobjednik razigravanja plasirati na završni turnir najboljih evropskih reprezentacija. Ukoliko je pobjednik grupe izborio plasman na EURO kroz kvalifikacije onda će u baražu igrati slabije plasirana ekipa iz određene grupe.

U diviziji A se nalaze: Njemačka, Portugal, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švicarska, Italija, Island, Poljska, Hrvatska i Holandija. Timovi će biti podijeljini u četiri grupe od po tri reprezentacije. Pobjednici grupa će igrati polufinale, a zatim meč za treće mjesto odnosno finale u junu 2019. godine. Najslabije rangirane ekipe iz grupa će ispasti u diviziju B.

Mađarska, Rumunija, Škotska, Slovenija, Grčka, Srbija, Albanija, Norveška, Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska, Kipar, Estonija i Litvanija su učesnici divizije C koja će imati jednu grupu od tri, te tri grupe od po četiri reprezentacije.

Azerbejdžan, Makedonija, Bjelorusija, Gruzija, Armenija, Latvija, Farska Ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldovija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino i Gibraltar su selekcije koje će se takmičiti u diviziji D. Selekcije će biti podijeljenje u četiri grupe od po četiri ekipe.

Žrijeb grupne faze Lige nacija bit će održan 24. januara 2018. godine. Prvo kolo na programu je od 6. do 8. septembra 2018. godine, a finala u periodu od 5. do 9. juna 2019. godine.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda