Čet24092020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Reprezentacije Naš cilj je plasman na EURO

Naš cilj je plasman na EURO

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Treći dan priprema našeg tima u Trening kampu u Zenici protiče po ustaljenom ritmu. Jutro je obilježila video-analiza koju su svi pomno pratili a uobičajene medijske aktivnosti su uslijedile prije večernjeg treninga.

Prvi se novinarima obratio pomoćni trener Dragan Perić: „Svi koji su pozvani su ovdje. Što je najvažnije svi su zdravi i raspoloženi za trening, tako da idemo u skladu sa zacrtanim programom.

Na eventualne provokacije od strane protivnika Perić kaže:

„Pratimo situaciju u protivničkom taboru, ali se više fokusiramo na naš tim. Mi radimo na tome da budemo mentalno jaki i čvrsti, da nam se ne ponove situacije kao sa Bešićem. U svakom slučaju znaćemo odgovoriti na njihove eventualne provokacije. Naši igrači su u velikoj formi, igraju dobro u svojim klubovima i spremni smo ostvariti naš cilj. Dosanjaćemo san koji je ovaj stručni štab započeo kada je preuzeo ekipu“, poručio je na kraju Dragan Perić.

Ervin Zukanović se osvrnuo na atmosferu u ekipi: „Uvijek je bila dobra i tako će i ostati. Jutros smo imali neke analize, tako da se spremamo i uz podršku naših navijača u petak trebamo napraviti dobar rezultat. Ko god bude igrao daće svoj maksimum.“

Na pitanje koliko poznaje Irce i šta je njegov najveći motiv u narednim mečevima Zukanović je odgovorio: „Jutros smo ih analizirali, generano njihova ekipa je agresivna, znamo kako igraju, a činjenica da sam propustio Svjetsko prvenstvo me još više motiviše da u svojoj karijeri ostavrim plasman na Evropsko prvenstvo.“

Da je atmosfera u ekipi odlična potvrdio je Asmir Begović ne samo riječima već i pokušajem da dekoncetriše Zukanovića tokom razgovora za medije. Prvi golman reprezentacije je prokomentarisao da „Dobra igra i pozitivni rezultati u posljednjih nekoliko mjeseci su nas doveli ovdje. Puno se šalimo i puno je smjeha. Pozitivni smo i vjerujemo u uspjeh.

Begović se osvrnuo i na kvalitet R. Irske:

„To je čvrsta ekipa, njihov najveći kvalitet je disciplina i duh. Pred nama su dvije teške utakmice i znamo šta nas čeka. Mi respektujemo svakog protivnika ali ni jednog se ne trebamo plašiti. Zadovoljan sam svojom formom, nastojaću igrati na visokom nivou i svi moramo biti bolji kako bi se plasirali na Evropsko prvenstvo.“

Naše reprezentativce je večeras u Trening kampu posjetio Viktor Banović, mladić u kolicima čija je najveća želja bila da upozna bh reprezentativce. Naravno, Viktorovu želju su sa radošću ispunili.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda