Sri28092022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Reprezentacije “Kompletan NFSBiH treba dati ostavke, Begić je bio za Barbareza”

“Kompletan NFSBiH treba dati ostavke, Begić je bio za Barbareza”

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u 2021. godinu će ući bez selektora, a ime novog selektora trebali bi saznati 4. januara.

Sapunica se nastavlja, a Zmajeve već u martu očekuje start kvalifikacija za Mundijal 2022. godine.

Mnogi fudbalski radnici, treNEri, dali su komentare na trenutno stanje u NFSBiH i izbor novog selektora, a jedan od onih koji nema dlake na jeziku je i menadžer Ervin Piralić, koji uspješno gradi karijeru u Austriji.

Piralić je za Sportske.ba dao i svoje viđenje cijele situacije oko izbora novog selektora.

“Sa sigurnošću sam govorio da će Barbarez biti selektor, ali izgleda da bivšim igračima nije stalo do interesa bh. fudbala, već do privatnih interesa”, rekao je Piralić za Sportske, zatim nastavio:

“Po mojim saznamjima koje imam doŠlo je do sukoba između Spahića i Misimovića.”

Elvedin Begić bio je za Sergeja Barbareza kao novog selektora, naglašava Piralić.

“Spahić je uz Dinu Begića, htio je Barbareza za selektora dok je druga strana Misimović-Zeljković, kao želju imala Peteva za selektora pa vi sami procjenite. Toj drugoj strani je bitno prvih 11 igrača, a ostali će se naći preko raznih interesa. Da li savjetnik Misimović ima plan i program kako da ozdravi Bbh. fudbal? Šta je napravio za ove tri godine? Naš fudbal propada iz dana u dan.”

Piralić je ponudio i nekoliko pitanja, a na većini njih i javnost traži odgovore.

“Da li će Vico Zeljković uz duznost predsjednika biti i fudbalski menadžer? Gdje su analize dosadašnjeg neuspjeha? Zašto nemamo skaute u dijaspori i za igrače do 21 godine? Jednostavno pitanje je do kada ćemo ovo sve gledati.”

Za kraj, Pirlaić je imao i jasnu poruku.

“Nema tu puno dileme. Trenutni kompletan sastav NFSBiH treba dati ostavku. Promijeniti statut i dovesti bivše reprezentativce, te napraviti izvršiti odbor. Ako se nastavi u ovom ritmu od nas nema ništa.”

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda