Pon30112020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Reprezentacije Start Lige nacija na neutralnom terenu

Start Lige nacija na neutralnom terenu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"Bilino polje" neće vidjeti Levandovskog i društvo?

Uticaj pandemije korona virusa mogao bi da navede UEFA da neke od utakmica Lige nacija organizuje na neutralnom terenu, a odluka o tome mogla bi biti donesena prije finala Lige šampiona koje se igra 23. avgusta.

Prva dva kola Lige nacija igraju se od 3. do 8. septembra, a s obzirom na zdravstvenu situaciju u Evropi, gdje u nekim zemljama raste broj zaraženih, Evropska fudbalska unija (UEFA) želi da izbjegne situaciju u kojoj bi utakmice bile otkazane u posljednji trenutak.

"Bliska saradnja između svih reprezentacija i UEFA biće potrebna kako bi se osiguralo regularno organizovanje svih utakmica. Mogućnost igranja međunarodnih utakmica na neutralnom terenu ne može biti odbačena na ovom nivou", još prošle nedjelje je objavila UEFA.

Podsjetimo, selekcija Bosne i Hercegovine na startu nove sezone Lige nacija trebalo bi da gostuje u Firenci reprezentaciji Italije (4. septembra), a prvi domaći meč, "zmajevi" bi tri dana kasnije trebali da odigraju na "Bilinom polju" u Zenici protiv selekcije Poljske.

Ranije je otkazano U-17 Evropsko prvenstvo za djevojke u Švedskoj, kao i šampionat Evrope za igrače do 19 godina.

U Nionu insistiraju da se svi mečevi igraju bez gledalaca, ali postoji pritisak pojedinih zemalja gdje se zdravstvena situacija poboljšala da se dopusti ograničen broj navijača na tribinama.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda