Uto07042020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Reprezentacije Fudbalski savez donio odluku: Prosinečki ostaje selektor BiH

Fudbalski savez donio odluku: Prosinečki ostaje selektor BiH

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon izgubljene utakmice u Atini, i negativnog rezultata kojim je selekciji definitivno zatvoren put na EURO kroz kvalifikacije, članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH su u protekla tri dana obavili nekoliko razgovora sa selektorom Robertom Prosinečkim.

Po završetku sjednice Izvršnog odbora, zaključeno je sljedeće:

- Selektor Robert Prosinečki treba pripremiti plan za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama, kao i utakmicu baraža koji će biti odigran u martu 2020. godine;

- Za realizaciju i izvršenje plana zadužuje se Odbor za posredovanje i savjetovanje IO NS/FS BiH i savjetnik Zvjezdan Misimović. U provođenju ovih aktivnosti, a za realizaciju istih, zadužuje se Tehnički komitet IO NS/FS BiH. Na sjednici je data puna podrška članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetniku Zvjezdanu Misimoviću za izvršenja zadatka realizacije plana priprema posljednih kvalifikacionih susreta u novembru, te za utakmice baraža u martu 2020. godine;

- Plan selektora Prosinečkog će biti dostavljen IO NS/FS BiH, zajedno sa dokumentom o stručnoj procjeni kvalitetne realizacije istog, sa jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na EURO 2020.

Iz Fudbalskog saveza BiH poručili su da je posvećena posebna pažnja radu stručnog štaba kojeg predvodi Robert Prosinečki, kao i rezultatima ostvarenim protiv Finske i Grčke, nako što je Prosinečki podnio ostavku poslije meča sa Armenijom, gdje je BiH na gostovanju poražena 4:2.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda