Sub29022020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Premijer liga BiH TRODNEVNI PROGRAM POČINJE DANAS: Tuzla i Velež otvaraju 21. kolo PLBiH

Tri kola, pet promjena

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zbog čega klubovi u Premijer ligi mijenjaju trenere?

U samo prva tri proljetna kola u Premijer ligi BiH promijenjeno je pet trenera u Premijer ligi BiH.

Prva promjena dogodila se u Čeliku. Adnan Ornek nakon pobjede protiv Slobode najavio je razgovor sa predsjednikom kluba “jer neke stvari se moraju mijenjati”, ali razgovor nije ni dočekao, a stigla je vijest o njegovoj smjeni. Nije baš čest slučaj u Premijer ligi BiH da trener odlazi nakon pobjede, a baš takvu sudbinu na svojoj koži osjetio je Ornek, kojeg je zamijenio Cihat Arslan.

U istom kolu svoju posljednju utakmicu na klupi Tuzla Cityja odradio je Slobodan Starčević. Nakon ubjedljivog poraza na Tušnju od Sarajeva, Starčević je ponudio ostavku, koju si prihvatili čelnici kluba i imenovali Mirzu Varešanovića za trenera.

Posljednje kolo regularnog dijela prvenstva donijelo je još tri promjene na trenerskim stolicama. Petar Kurčubić dobio je otkaz u Krupi, a na njegovo mjesto došao je Slobodan Starčević, dok je zbog neslaganja sa rukovodstvom Darko Nestorović napustio Zvijezdu 09. Mato Neretljak je nakon poraza u Zenici od Čelika podnio ostavku na mjesto trenera u GOŠK-u.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda