Sri26062019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Premijer liga BiH Tereni u BiH moraju biti puno bolji

Kažnjeni Slišković i nekoliko premijerligaša, najgore prošla Gradina

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na posljednjoj sjednici održanoj 30. augusta, imala je pune ruke posla.

Disciplinci su rješavala prijave Komiteta za takmičenje i izvještaje delegata, sa zaostale utakmice 5. kola (Zrinjski – Zvijezda 09) i prvenstvenih utakmica 6 i 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Najgore je prošao mostarski Zrinjski, koji će zbog pirotehnike navijača ovog kluba (protiv Zvijezde 09 i Tuzla City), ali i isključenja stopera Slobodana Jakovljevića protiv Sarajeva, u kasu N/FSBiH morati platiti 2.500 KM. Uz to, kažnjen je i trener Blaže Slišković i to po članu 73. Disciplinskog pravilnika (zanemarivanje obaveza) koji će morati platiti 1.000 KM. Po istom članu i istu kaznu morat će platiti i Zoran Živković, službeni predstavnik FK Zvijezda 09.

Željezničar će zbog pirotehnike koju su koristili navijači u meču protiv Krupe platiti kaznu od 1.000 KM, dok će račun Čelika biti “lakši” za 500 KM zbog pirotehnike Robijaša u meču protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja.

– FK Sarajevo kažnjava se opomenom zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Zrinjskog – piše u odluci objavljenoj na službenoj stranici N/FSBiH.

Međutim, Bordo tim će crveni karton Krste Velkoskog protiv Zrinjskog morati platiti 500 KM. Kapiten premijerligaša sa Koševa suspendovan je na jednu utakmicu, dok je Jakovljević dobio zabranu igranja dvije utakmice.

Zanimljivo, FK Sloboda će morati platiti kaznu od 500 KM zbog upotrebe pirotehnike Fukara u meču juniorske Premijer lige BiH na utakmici protiv Željezničara.

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, žestoko je kaznila ŽOFK Gradina!

Kadetkinje iz Srebrenika nisu doputovale na utakmicu 2. kola Premijer ženske lige BiH protiv SFK 2000 Sarajevo, pa će zbog toga ovaj klub biti žestoko sankcionisan. Gradini su oduzeta tri boda, a uz to će morati platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.500 KM!

– U skladu sa članom 63. Disciplinskog pravilnika, zbog neodigravanja susreta protiv SFK 2000 Sarajevo, ŽOFK Gradina Srebrenik (kadetkinje) kažnjava se oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom od 2.500 KM, koju je dužan na račun Saveza uplatiti u roku od 15 dana – piše u odluci Disciplinske komisije sa sjednice od 30. septembra.

Inače, DK N/FSBiH ovaj slučaj razmatrala je po prijavi Takmičarske komisije Saveza.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi