Sub25092021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Premijer liga BiH Bivši trener Slobode i GOŠK-a preuzima Borac?!

Sarajevo, Mladost, Velež i Šemsudin Hasić prijavljeni Disciplinskoj komisiji: Slijede li kazne?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Komitet za Sudije i suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, te Komitet za Takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine podnijeli su Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Bih prijavu protiv FK Sarajevo, Fudbalskog kluba Mladost i FK Velež, dok je Komitet za sudije i suđenje podnio prijavu i protiv predsjednika Rođenih, Šemsudina Hasića.

Disciplinska Komsija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na posljednjoj održanoj sjednici imala je pune ruke posla, a između ostalog članovi Komisije su "naredili" klubovima koji su na sastanku čiji inicijator je bio FK Sarajevo raspravljali o situaciju u bh. fudbalu, te donijeli odluku o formiranju Udruženja premijerligaša.

Prijavu protiv tri navedena kluba podnijele su Komisija za sudije i suđenje te Komitet za takmičenje zbog kršenja Kodeksa ponašanja članova fudbalske organizacije, a Disciplinska komisija je zatražila očitovanje od ova tri kluba.

Disciplinska komisija NS/FS BiH, na sjednici održanoj dana 05.05.2021. godine, razmatrala je prijavu Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH i Komiteta za takmičenje NS/FS BiH protiv FK “Mladost” Doboj Kakanj, FK Sarajevo i FK Velež, zbog kršenja Kodeksa ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije, pa na osnovu člana 110. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH ovim putem od imenovanog kluba t r a ž i

O Č I T O V A NJ E
1. Na okolnosti vezane za navode iz prijave Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH i Komiteta za takmičenje NS/FS BiH.
2. Imenovani klub je dužan dostaviti očitovanje do 14.05.2021. godine do 12.00 sati u NS/FS BiH, Bulevar Meše Selimovića br. 95, Sarajevo (Odjel za ligaška takmičenja/natjecanja", naveli su iz Disciplinske komisije.

S druge strane Komitet za sudije i suđenje podnio je prijavu protiv predsjednika Veleža, Šemsudina Hasića, a iz Disciplinske komisije su od njega tražili Očitovanje.

Disciplinska komisija NS/FS BiH, na sjednici održanoj dana 05.05.2021. godine, razmatrala je prijavu Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH, protiv Hasić Šemsudina, predsjednika FK “Velež” Mostar, zbog kršenja Kodeksa ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije, pa na osnovu člana 110. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH ovim putem od imenovanog t r a ž i

O Č I T O V A NJ E
1. Na okolnosti vezane za navode iz prijave Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH.
2. Imenovani je dužan dostaviti očitovanje do 14.05.2021. godine do 12.00 sati u NS/FS BiH, Bulevar Meše Selimovića br. 95, Sarajevo (Odjel za ligaška takmičenja/ natjecanja).

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda