Ispiši ovu stranicu

Husref Musemić i Darko Nestorović kandidati za šefa stručnog štaba Tuzla Sitija?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon sinoćne smijene Zlatana Nalića sa pozicije šefa stručnog štaba Tuzla Sitija, uprava ovog kluba je krenula u potragu za novim kormilarom.

Ubjedljiv poraz na domaćem terenu od Zrinjskog rezultirao je odlaskom Zlatana Nalića sa klupe Tuzla Cityja.

Nalić je preuzeo odgovornost za ono što se jućer dogodilo na Tušnju i poslije razgovora sa Azmirom Husićem odlučio je da spakuje kofere i napusti klub, a već uveliko traga se za njegovim nasljednikom.

Pisalo se da je jedna od želja Darko Nestorović, međutim iz kluba su potvrdili da u ovom trenutku imaju kontakt sa dvojicom stručnjaka – Husrefom Musemićem i Nerminom Bašićem.

“Moramo brzo naći rješenje. U ovom, trenutku su dva kandidata Husref Musemić i Nermin Bašić. Mi bismo voljeli da Musemić preuzme ekipu, jer je riječ o provjerenom stručnjaku, koji bi momčad izvukao iz trenutne krize. Tuzla City nije tim za sredine tabele. Imali smo ove godine velike planove, sada smo malo posustali, ali sa Musemićem bismo se brzo vratili na željeli kurs”, kazali su za Radiosarajevo.ba iz rukovodstva Tuzla Cityja.

Tuzla City se u bh. šampionatu trenutno nalazi na tek sedmoj poziciji.

Pored Husrefa spominje se još samo jedno ime, a to je Darko Nestorović, nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i trener mnogobrojnih kluba u Republici Srpskoj,. Zadnjih godina popularni Nestor je radio u zemljama Azije.