Sri15072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Premijer liga BiH

Predsjednik premijerligaša se oglasio

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ne želimo da se sezona nastavi, morali bi se rastati sa nekoliko igrača

Neizvjesnost oko odigravanja trećeg kruga Premijer lige BiH zbog pandemije koronavirusa će sigurno da potraje i u ovom trenutku nemoguće je donositi bilo kakve odluke o nastavku ili prekidu sezone.

Poslije odluke UEFA da se Evropsko prvenstvo pomjeri za 2021. godinu i na taj način ostavi prostor za završetak šampionata u svim državama postoji mogućnost da će i klubovi u BiH igrati do kraja juna.

U Fudbalskom klubu Borac, koji je četvrti na tabeli i u slučaju prekida prvenstva išao bi u kvalifikacije za Ligu Evrope, nisu za opciju nastavka.

– Lično ću se zalagati za prekid šampionata, ali ne zbog toga što bi Borac išao u kvalifikacije za Ligu Evrope, već prvenstveno iz zdravstvenih i bezbjedonosnih razloga. Zaista se malo toga zna o virusu korona, može se desiti da počnemo takmičenje, a dovoljno je da samo jedan igrač, trener ili radnik kluba oboli i da se zaraza raširi. Drugi razlog je finansijske prirode, morali bi igrače držati na okupu gotovo dva mjeseca više, a to iziskuje velike troškove. Lično ću se zalagati za to da se sezona ne nastavi – istakao je Zeljković, koji je i predsednik FS RS-a za srpskainfo.

Ukoliko se prvenstvena sezona, ipak, nastavi prvi čovjek Banjalučana kaže da će njegov klub morati da posegne za nepopularnim mjerama.

– Doveli smo Borac u situaciju da ne duguje, postoje svi preduslovi da bez problema u prvostepenom postupku dobijemo premijerligašku i evropsku licencu. Produžetak sezone bi nam donio probleme sa troškovima, a ne želimo da pravimo nijednu marku novog duga, jer smo se mnogo namučili i dosta toga uradili da bi stvorili stabilan klub. Ukoliko odluka bude da se sezona nastavi moraćemo da se rastanemo s pojedinim igračima, te da s nekima napravimo reviziju ugovora – dodao je Zeljković.

On tvrdi da sa fudbalerima neće biti jednostranih raskida saradnje.

– Ponavljam, ne želimo da pravimo nove dugove i da nas fudbaleri tuže, kao što je to bilo u prošlosti Borca. Svaki raskid ugovora će biti uz dogovor obje strane, a igračima ćemo isplatiti sve što ih sljeduje do trenutka rastanka – završio je predsjednik Borca.

Izvor: Srpskainfo

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda