Ned07062020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Premijer liga BiH Na adresu NFSBiH stiglo pismo upozorenja zbog dešavanja u Premijer ligi BiH!

Oglasili se iz NK Čelik nakon vijesti o mogućoj suspenziji kluba sa Bilinog polja

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Hoće li se igrati derbi protiv Borca?

Čelik će danas riješiti dug prema bivšem igraču Salku Jazvinu i igratiderbi sa banjalučkim Borcem tako da ne postoji opasnost od izbacivanja iz lige, potvrđeno je MONDU u zeničkom klubu.

Informacija da Čelik nije isplatio oko 6.000 KM duga bivšem igraču Salku Jazvinu u predviđenom roku odjeknula je u fudbalskoj javnosti i pokrenula pitanje sankcija.

Suspenzija zbog neplaćanja duga do 26. novembra, odnosno danas, značila bi da Čelik neće igrati duel sa Borcem, a s obzirom da su Zeničani već propustili jedan meč sa Željezničarom, slijedilo bi automatsko izbacivanje iz Premijer lige BIH.

To se ipak neće desiti, uvjeravaju iz NK Čelik.

Sekretar Čelika Ismar Huskić potvrdio je za MONDO da dugovanja prema Jazvinu još nisu izmirena, ali da će to biti riješeno danas i da će Zeničani igrati meč sa Borcem.

- Klub nije bio u mogućnosti da to danas riješi jer uprava nije bila u Zenici, a u ponedjeljak je bio neradni dan u Federaciji BIH, ali dogovoreno je sa njegovim advokatom da se sutra nađu u Sarajevu i da to riješe. Prevelika se fama diže, priča se da će Čelik ispasti, a nema potrebe. Sutra će biti izmirena sva dugovanja, bilo bi i ranije, ali bili su problemi tehničke prirode. S obzirom da je i sam igrač u Turskoj, uprava će se naći sutra ujutro sa njegovim advokatom i riješiti to, rekao je Huskić.

On je istakao da meč protiv Borca u nedjelju nije upitan.

- Mi smo suspendovani, ali kada to platimo skinuće se suspenzija i igraćemo utakmicu, naglasio je Huskić.

Situacija u Čeliku, međutim, daleko je od sjajne.

Klub iz Zenice, riješio je tokom ovog mjeseca oko 95.000 KM duga prema svojim bivšim članovima, sada će riješiti i dug prema Jazvinu, ali ima još mnogo povjerilaca.

Sekretar Huskić kaže da se trenutno utvrđuje stvarno stanje i da ga ne bi začudilo da uskoro dođu nova dugovanja na naplatu i suspenzije, ali da će uprava raditi na tome da riješi te probleme.

- Tih 95.000 KM uplaćeno je za pet osoba kojima se dugovalo. Očekujem da će biti još nekih suspenzija, ali ne bih ja o tome. U toku je revizija trenutno u klubu, fizička i pravna lica dostavljaju dokumentaciju da se utvrdi do 1. decembra stvarno stanje. Poslije toga će predsjednik sa upravnim odborom odlučiti kako će se raditi po prioritetima, zaključio je Huskić u izjavi za MONDO.
Izvor: mondo.ba

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda