Čet04062020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Premijer liga BiH Liga za opstanak u subotu, Liga za prvaka u nedjelju

NFSBiH: U Mostaru kako je i dogovoreno, u Sarajevu i Banja Luci traju pregovori

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Saopštenje o realizaciji infrastrukturnih projekata

NFSBiH izdao je saopštenje o dinamici realizacije i trenutnoj fazi projekata koje se odnose na poboljšanje infrastrukture na bh. stadionima.

Krovna kuća bh. fudbala objavila je detalje o trenutnoj fazi projekata koji su započeti na stadionima Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, Pod Bijelim brijegom u Mostaru te Gradski stadion u Banja Luci.

"Odlukom Izvršnog odbora NS/FS BiH od 19.02.2019. godine praktično započet je ovaj Projekat u sklopu kojeg je i raspoređeno po 100.000,00 EUR-a za stadione u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu. Sredstva su dakle, namijenjena za uvođenje barijera i elektronskih čitača karata na ulazima stadiona, a sve s namjerom da se modernizuju stadioni u našoj zemlji te da se podigne i stepen sigurnosti na njima.

Barijere i elektronski čitači karata ugrađeni na stadionima “Bilino polje” i “Grbavica”, pokazali su punu opravdanost i efikasnost u procedurama izdavanja karata i kontrole ulaza, tako da se Izvršni odbor NS/FS BiH opredijelio sprovesti isti projekat i na druge stadione, prevashodno one koji su odobreni za odigravanje zvaničnih UEFA utakmica.

Sistem barijera podrazumjeva i kompletan softver i hardver za štampanje ulaznica i njihovu kontrolu prilikom ulaska na stadion.

Na stadionu „Pod Bijelim brijegom” u Mostaru kompletan projekat je završen u avgustu ove godine, što se može vidjeti i u foto galeriji. Vrijednost radova bila je u okviru odobrenih 195.000,00 KM.

Projekti u Sarajevu i Banja Luci su u fazi pregovora sa općinom Centar i FK „Borac“.

Naime, za stadion “Asim Ferhatović Hase” zbog konfiguracije stadiona i velikog broja ulaza, potrebno je još 200.000,00 KM koje je općina Centar Sarajevo, nedavno obezbijedila iz rebalansa budžeta za 2019.godinu. U toku je usaglašavanje sporazuma sa NS/FS BiH o zajedničkom ulaganju.

U Banja Luci se očekuje saglasnost Grada Banja Luka na potpisani sporazum između NS/FS BiH, FK „Borac“ i izabranog ponuđača. Po dobijanju saglasnosti pristupiće se realizaciji potpisanih ugovora", navodi se u saopštenju.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda