Čet28052020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Ostali Sportovi Sportsko čudo iz Orašja: Cijeli grad je uz odbojkašice koje ispisuju historiju

Sportsko čudo iz Orašja: Cijeli grad je uz odbojkašice koje ispisuju historiju

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Orašje trese prava odbojkaška groznica, svi znaju za Terezu, Ivonu, Jovanu i svi su uz popularne Žokice, kako ih od milja zovu u Orašju

Klub je osnovan 2016 godine, a naredne subote izabranice prof. Mehmeda Memiševića pobjedom bi izborile razigravanje za Premijer ligu BiH i tako ispisale jednu od najpozitivnijih sportskih priča kako u Posavini, tako i Bosni i Hercgovini.

Ovih dana Orašje trese prava odbojkaška groznica, svi znaju za Terezu, Ivonu, Jovanu i svi su uz popularne Žokice, kako ih od milja zovu u Orašju.

Sportska javnost i dobro upućeni znaju da ŽOK "Orašje" već sada ima svoje mjesto na odbojkaškoj karti BiH.

Odbojkaška povijest u gradu na Savi piše se iz godine u godinu, s obzirom da svake sezone u klub stižu trofeji. Tako su u sezoni 2017/2018 pionirke postale prvakinje FBiH i treće u BiH, seniorke izborile plasman u Super ligu, a mlađe kadetkinje osvojile Međunarodnu ligu u Valpovu .

Žokice su redovno sudjelovale na svim eminentnim turnirima u regiji: Zagreb, Novi Sad, Osijek, Beograd, Beč, a u pripremi je natup na najvećem turniru u Evropi, u italijanskom gradu Ancona. Također je riječ o jednom od rijetkih klubova koji imaju dvije seniorske ekipe u sistemu takmičenja OSFBiH (Prva liga i Super liga).

U klubu radi sedam trenera sa preko 150 djevojčica i dječaka, što ga čini najvećim sportskim kolektivom u Posavini pod vodstvom predsjednika Miroslava Maroša.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda