Uto04082020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Ostali Sportovi Brčanske princeze održale čas odbojke protivnicama

Brčanske princeze održale čas odbojke protivnicama

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Bimal Jedinstvo lako do jedanaeste pobjede.

Sinoć je u dvorani Gimnazije u Brčkom odigrana odložena utakmice XI kola Premijer lige za odbojkašice između Bimal Jedinstva i paljanske Jahorine. čime je stavljena tačka na ovogodišnji dio elitnog odbojkaškog takmičenju BiH, slijedi pauza do 19/20. januara, naredne godine kada se borba za bodove nastavlja.

Liderski sastav šampionata BiH, neprikosnovene šampionke "brčanske princeze" u triumfalnom stilu završile su ovu godinu. Očekivano i lagano, za sat i nešto malo više, obavile su posao i slave maksimalnu pobjedu protiv Paljanki od 3:0 po setovima 25:12, 25:9 i 25:14.. Vrlo ubjedljive igračice Bimal Jedisntva bile su u drugom setu.Tada je na parketu bila najmlađa šestorka u istoriji Premijer lige. Silno motivisane,željne igre i dokazivanja jednostavno su pregazile Jahorinu sa 25:9.

Tako su "brčanske princeze" upisale i 11. prvenstveni triumf u nizu i sa maksimalnih 33, boda na čelu su premijerligaškog karavana, prate Kula Gradačac 30, Gacko 27, Bl Voley 17, Sloboda 14, Jahorina 13, Modriča 11, Mostar 11, Goražde 6 i He na Drini 3.

U narednnom XII kolu koje je na programu 19/20. januara naredne godine Brčanke idu na noge mostarskim studenticama, Paljanke dočekuju "Uljarke" iz Modriče, Gačanke He na Drini , Tuzlanke Kula Gradačac, a Banjalučanke odbojkašice iz Goražda.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda