Sub20042019

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Ostali Sportovi Neuobičajen potez navijača Dinama i Hajduka u Posavini

Neuobičajen potez navijača Dinama i Hajduka u Posavini

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Torcida i B.B.B. zajedničkim dogovorom pokrenuli humanitarnu akciju

Kompletan prihod s utakmice usmjerili za liječenje oboljelog Branka Špionjaka

Rivalstvo, netrpeljivost i česti sukobi među navijačima Dinama i Hajduka, popularnim Bad Blue Boysima i Torcidašima, traju dosta dugo i odavno su prešli granice Republike Hrvatske. Nije rijetkost da se obračuni prenesu i na teritorij BiH, ali je rijetkost da BBB i Torcida zajedničkim dogovorom pokrenu humanitarnu akciju. Jednoj takvoj akciji svjedočili smo na stadionu Mladosti u Domaljevcu gdje su navijači Dinama i Hajduka s područja općine Domaljevac-Šamac odigrali tradicionalnu humanitarnu nogometnu utakmicu. Lani susret nije odigran zbog poplava u Posavini, a ovogodišnji deveti bio je usmjeren za pomoć i liječenje oboljelog Branka Špionjaka (40) iz Grebnica.


Pozitivan primjer


-Željeli smo svojim primjerom pokazati da razumijemo teškoće i probleme ljudi s kojima smo donedavno zajedno igrali nogometne utakmice. Jedan od takvih je naš prijatelj Branko, dugogodišnji vratar Korpara iz Grebnica. Njemu je u ovom trenutku potrebna pomoć i ovo je naš skromni doprinos. Torcida i BBB česta su tema negativnih napisa, a mi smo danas željeli da iskažemo našu humanost i pozitivan primjer kroz jednu revijalnu utakmicu. Poznato je da je općina Domaljevac svakim danom sve praznija zbog odlaska mladih, a ovakvim utakmicama želimo potaknuti zajedništvo svih koji su ovdje i koji rade u inozemstvu. U našoj općini politika je razjedinila ljude, a ovakvi susreti zbližavaju sve i nije nam jasno zašto općinske institucije ne daju svoj doprinos. Rezultat je najmanje važan, a u pozadini svega je humanost, istaknuli su Mato Petričević predstavnik BBB i predstavnik Torcide Mirko


Slavlje uz bengalke


Susret „modrih“ i „bilih“ po tradiciji je protekao u izvanrednoj i efikasnoj igri u kojoj na terenu nisu izostali dueli i varnice. Slično je bilo na tribinama i pored učestalih molbi oficijelnog spikera, navijači obje ekipe nisu se mogli suzdržati od paljenja bengalki i bacanja petardi. Susret je završio zasluženim trijumfom Torcide 5:1 (Goran Koturić 3 i Marko Đukić 2, dok je strijelac za modre bio Stjepan Koturić). Po završetku utakmice torcidaši su velikim vatrometom proslavili svoju pobjedu, pa je nakon devet susreta izjednačen omjer pobjeda i poraza.


Volio bi stati među vratnice


Branko Špionjak je teško obolio 2012.godine i od tada je njegov život vezan za bolesničku postelju u kojoj nas je i dočekao. Obitelj Špionjak bila je na okupu i uz njega smo zatekli suprugu Luciju, kćerku Gabrijelu i sina Josipa. Uz riječi dobrodošlice, na njegovu licu bila je primjetna neugoda, jer kaže, nije navikao na ničiju pomoć.
-Navikao sam raditi i brinuti se o sebi, a sad sam u takvoj poziciji da nisam sposoban svojoj djeci zaraditi ni čokoladnu bananicu. Ovo je predivna akcija mojih prijatelja i zahvalan sam svima koji su pomogli. Sretan sam i nitko na svijetu ne može osjetiti ono što ja sada osjećam! Volio bih opet stati među vratnice, taman kad bih za sekundu bio mrtav, ali moram se boriti i s tim se moram pomiriti. Trpim jake bolove u lijevoj strani, bilo da sjedim, ležim ili hodam. Imam predivnu ženu koja brine o meni, jer to što ona sa mnom prolazi, ne bih nikom poželio, istaknuo je Branko Špionjak.


Potrebna sredstva za liječenje


Od supruge Lucije doznali smo da je Branko dosta vremena proveo u bolnicama u Zagrebu i Tuzli, a puno sredstava utroši za kupovinu lijekova. Nakon operativnih zahvata na glavi, liječnici su preporučili banjsko liječenje barem dva puta godišnje, ali u obitelji Špionjak teško pronalaze sredstva. Lucija je izrazila je zahvalnost na pomoći ministru branitelja i Županijskom zavodu zdravstvenog osiguranja, a također i svima koji su podržali akciju navijača Hajduka i Dinama. Kćerka Gabrijela je završila prvi razred srednje medicinske škole, dok je 12-godišnji sin Josip završio sedmi i na ispraćaju je dobacio da ga više zanima ribolov nego nogomet, ali njegove simpatije su ipak okrenute Dinamu.

Marko Mišković

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi