Uto09082022

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Ostali Sportovi Predstavnici Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza BiH u Zenici održali tiskovnu konferenciju za nadolazeće žensko Europsko U19 prvenstvo
Petak, 01 Studeni 2019 10:30

Predstavnici Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza BiH u Zenici održali tiskovnu konferenciju za nadolazeće žensko Europsko U19 prvenstvo

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Predstavnici Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza BiH u Zenici održali tiskovnu konferenciju za nadolazeće žensko Europsko U19 prvenstvo

Tema tiskovne konferencije, održane u gradskoj areni Zenica, bila je predstavljanje zajedničkog projekta organizacije ženskog Europskog U19 prvenstva, koje će se sljedećeg ljeta održati od 19. kolovoza do 1. rujna u Osijeku i Zenici, a izvlačenje parova planirano je u svibnju 2020. godine.

12 najboljih mladih europskih reprezentacija odmjerit će snage u grupnim fazama u Osijeku i Zenici, dok će polufinalni i finalni susreti biti odigrani u Zenici.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, Miloš Jelčić, predsjednik Odbojkaškog saveza FBiH, Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza i Frane Žanić, stručni tajnik HOS-a.

“Uvjeti u dvorani i smještajni kapaciteti u hotelima su izvanredni. Naše kolege iz OSBiH pokazale su se kao izuzetni domaćini i vjerujem da će ovo natjecanje probuditi interes javnosti i privući mnogo gledatelja.” - izjavila je direktorica HOS-a Valentina Bifflin.

“Naš cilj je plasman u polufinale Europskog prvenstva. Smatram da imamo kvalitetu i uvjete za borbu za medalju s najjačim reprezentacijama Europe u ovoj kategoriji.” - stručni tajnik HOS-a Frane Žanić najavio je očekivanja hrvatskog saveza za nadolazeće prvenstvo.”

Organizacijski odbor EP U19 danas je također boravio u Zenici, gdje je sa predstavnicima Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza BiH obišao gradsku arenu “Husejin Smajlović” u kojoj će se narednog ljeta odigrati spomenuto Europsko prvenstvo.

“Zadovoljan sam što će građani Zenice sada ugostiti i ove selekcije, što nam ostavlja epitet sportskog grada. Sretni smo ćemo moći gledati kvalitetnu odbojku i što će tisuće ljudi boraviti u ovom prelijepom gradu sljedećeg ljeta”. - gradonačelnik Zenice, gospodin Kasumović, izrazio je veliko zadovoljstvo što Zenica kao sportski grad može ugostiti i odbojku.

“Oduševljeni smo dvoranom i smatramo da se ista može kandidirati i za seniorsko prvenstvo. Ovaj projekt je veoma bitan za cijeli naš savez i grad Zenicu, a uz grupnu fazu očekujemo jake susrete i u polufinalnim i finalnim susretima.” - predsjednik OSBiH Alija Fatić iskazao je oduševljenje dvoranom koja ispunjava uvjete i za seniorsko prvenstvo.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda