Sri25112020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Ostali Sportovi Po prvi put u istoriji se spojila dva međunarodna kluba: Predstavljen KK Cedevita Olimpija

Po prvi put u istoriji se spojila dva međunarodna kluba: Predstavljen KK Cedevita Olimpija

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Po prvi put u Evropi dva profesionalna kluba spajaju se preko granice. To niko u Evropi nije napravio. Ovo niko nikada nije napravio u nijednom sportu

Sada je i zvanično, Cedevita se preselila u Ljubljanu, spojila se sa Olimpijom što je prvo međunarodno spajanje dva kluba u istoriji.

Predsjednici klubova Tomaž Berločnik i Emil Tedeschi predstavili su ideju, a Cedevita je tako došla do navijača što nije imala u Zagrebu.

“Sve ovo radimo jer volimo košarku. Stvaramo. Pratićete jednu pionirsku, novu, avangardnu djelatnost. Po prvi put u Evropi dva profesionalna kluba spajaju se preko granice. To niko u Evropi nije napravio. Ovo niko nikada nije napravio u nijednom sportu. Ponosan sam i uzbuđen.

Ovo nije dolazak još jednog velikog sponzora u KK Ljubljanu. Ovo nije odlazak jednog kapitala iz jedne države u drugu. Ovo je ravnopravno spajanje dva košarkaška kluba”, rekao je Tedeschi, dosadašnji predsjednik Cedevite.

“Odlučil smo se na spajanje kako bi postali konkurentniji. Istina, nismo bili zadovoljni odnosom u gradu Zagrebu. Činjenica je da nismo u gradu imali tretman u smislu raspodjela sredstava za vrhunski sport, nije mogla igrati utakmice u svom domu i nije imala status koji je svojim rezultatima zaslužila.”, rekao je Tedeschi.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda