Sri08072020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu OTKRIVEN PRAVI RAZLOG TUČE NA DERBIJU: Ovo niko nije očekivao

OTKRIVEN PRAVI RAZLOG TUČE NA DERBIJU: Ovo niko nije očekivao

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nijedno od stotinu objavljenih objašnjenja sukoba na južnoj tribini tokom 156. vječitog derbija između Partizana i Crvene zvezde nije opisalo njegovu suštinu.

Jedina podjela koja je dovela do najbrutalnije tuče u historiji navijačkog pokreta na Balkanu napravljena je na osnovu odnosa dvije grupe s policijom, pa se sa sigurnošću može tvrditi da su u obračunu napadnuti policijski doušnici od kojih neki koriste i službene legitimacije MUP-a.

– Krajem ljeta, nekoliko nedjelja poslije jedne tuče između policije i Vandala, u kojoj je jedan navijač optužen da je gurnuo policajca pod automobil, na suđenju je prisustvovao i vođa ove grupe, koji je tom prilikom uhapšen. Ubrzo se saznalo i zašto je uhapšen. Ne zbog te tuče, nego zbog jednog automobila u kom su slobode lišena dva navijača Partizana, a koji se vodio na njegovo ime (iako on u tom automobilu nije bio). Ta dvojica uhapšena su s policijskim značkama, a imali su i pištolj i nešto malo droge kod sebe – kaže dobro obaviješten izvor Espresa.

Pošto uhapšeni vođa nije pristao na dalju saradnju s policijom, on je bio zadržan u pritvoru i protiv njega je bio pokrenut proces, dok su dvojica prvobitno uhapšenih bili pušteni na slobodu. Zbog svega toga na derbiju se dogodio konačni obračun.

– Željeli su da nauče one „Grobare“ koji sarađuju s policijom pameti. Da ih nauče šta znači ponos i koliko koštaju neispoštovani dogovori. Bog sam zna kako im je ovo pošlo za rukom, ali sada nijedan navijač više neće biti ucjenjivan zatvorom ako ne bude poslušan. Više se neće usuditi da spletkare, a da ne trpe posljedice – kazao je izvor.

Što se tiče prisustva hrvatskih navijača, izvor ističe da ne zna kako su došli do tribine, ni da li su zaista plaćeni da nekoga štite, ili su, jednostavno, bili kolateralna šteta. Također, navode da priče koje povezuju strane službe, „škaljarski klan“, Luku Bojovića i ostale osobe iz kriminalnog podzemlja veze nemaju sa istinom.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda