Pon03082020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu Jedan od najpoznatijih klubova nakon 100 godina ostaje bez svog stadiona

Jedan od najpoznatijih klubova nakon 100 godina ostaje bez svog stadiona

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

NK Zagreb 2002. godine bio je prvak Hrvatske ispred Dinama i Hajduka, a danas je na marginama.

Punih 15 godina nakon titule Sportske novosti pišu kako su izgubili koncesiju za stadion u Kranjčevićevoj. Put prema dolje krenuo je prije nekoliko sezona, a klub je trenutno u 3. HNL.

Klub i Kranjčevićeva sinonimi su jedno za drugo, kroz NK Zagreb prošli su igrači poput Ivice Olića i Marija Mandžukića. Zagrebu 30. oktobra ističe ugovor i zakupu stadiona, a grad je procijenio da klub nije na dobar način vodio brigu o zdanju u Kranjčevićevoj koje je danas devastirano. Grad je odlučio da neće produžiti ugovor o zajmu bivšem prvakom Hrvatske. Na stadionu neće smjeti ostati ni slika NK Zagreba.

Nažalost, ne zna se gdje će Zagreb igrati nakon ovoga jer kako pišu SN, vrlo je moguće da ostanu i bez svog kampa u Veslačkoj ulici. Razlog su također dugovi prema gradu. Sadašnji prvoligaši Lokomotiva i Rudeš morali su plaćati 25, odnosno 30 hiljada kuna NK Zagrebu za svaku utakmicu odigranu na stadionu, a jedna od glasine oko ove situacije je da više nisu voljni to činiti.

Rješenje je ili u tome da grad upravlja stadionom ili će neko od dva navedena zagrebačka kluba dobiti stadion u zakup. Sve u svemu NK Zagreb deložiran je s mjesta na kojem je 96 godine i koje mu je dom, a svim nogometnim fanovima u Hrvatskoj su NK Zagreb i Kranjčevićeva sinonimi jedno za drugo. Nažalost, to više neće vrijediti.

(germanijak.hr)

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda