Sri05082020

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu Krah jednog od najvećih klubova na ovim prostorima: Oduzet im autobus, ostali i bez teretane

Krah jednog od najvećih klubova na ovim prostorima: Oduzet im autobus, ostali i bez teretane

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kako javlja novosadski Dnevnik, Vojvodina je ostala bez dijela imovine zbog dugova, izvršitelji su krenuli sa konfiskacijom stvari, a situacija alarmantna.


Autor Sport Centar

Vijesti iz Novog Sada nisu nimalo dobre. U danima kada je prvi čovjek kluba Dragoslav Vuković napustio klub, izvršitelji su krenuli u kofiskaciju. Oduzet je autobus, kao i sprave iz teretane.

– Fudbalski klub Vojvodina trenutno preživljava izuzetno težak period, jedan od najtežih u 103 godine dugoj historiji. Izvršitelji sve češće dolaze pa je jasno da je Vojvodina u ogromnoj finasijskoj dubiozi, procijenjenoj na oko sedam i po miliona eura. Kada je novosadski klub u pitanju, nažalost, to je ogroman novac. Za razliku od velikih klubova iz glavnog grada, čiji su dugovi mnogo veći, Voša decenijama nije miljenik države – naveo je Dnevnik.

Prema riječima predsjednika Skupštine kluba Milana Davidova, zasjedanje najvišeg klupskog tijela održaće se u petak, 8. septembra.

Podsjetimo, prije nekoliko dana u Vojvodinu su stigli i nekadašnji igrači Sarajeva i Željezničara, Damir Kojašević i Ognjen Đelmić, dok je sa novosadskom Starom damom ugovor potpisao i bivši mladi reprezentativac Siniša Saničanin.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda