Pet26022021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu Afera Godot: Znate li uopće zašto terete Mamiće?

Afera Godot: Znate li uopće zašto terete Mamiće?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

USKOK tražio blokadu imovine braće, Modrić već ispitani, istražuje se transfer Kramarića...

Okidač Afere Godot bili su podaci tijeka novca s i na račune obitelji Mamić koji su ukazivali na sumnjive radnje, a Porezna uprava i PNUSKOK tj. USKOK su ih nabavili od svojih njemačkih kolega.

Stoga će, kako doznajemo, Državno odvjetništvo zatražiti blokadu računa braće Mamić.

Isto tako saznali smo da je Luka Modrić u Madridu već ispitan od strane španjolskih poreznih inspektora upravo oko ovog transfera, a sve informacije su zatim proslijeđene hrvatskim kolegama. To naravno ne znači da neće morati dati iskaz ponovo, jer madridsko svjedočenje nije dovoljno.

U javnosti nije baš razjašnjeno i što je točno sporno oko transfera navedenih igrača. Jedino jasno je da su igrači prodani mjesecima prije nego su se potpisivali aneksi po kojima bi im Dinamo isplaćivao udjele u transferima. Potom bi nogometaši iznose prosljeđivali na račune Zdravka i Zorana Mamića ili njihove obitelji:

Navedena dva transfera samo su početak akcije, jer se ona širi i na druge transfere za koje se sumnja da su rađeni na štetu Dinama, a među njima, doznajemo, je i onaj Andreja Kramarića u Rijeku. Je li sumnjivo to što klub s Kantride u svojim poslovnim izvještajima uopće nema zavedeno da su platili odštetu za igrača kojeg su nakon godinu dana transferirali za čak 9 milijuna eura?

Zanimanje istražitelja širi se i na preko 200 milijuna gradskih kuna koje je Dinamo dobio posljednjih godina iz Grada Zagreba, Turističke zajednice i Zagrebačkog holdinga. Neslužbeno doznajemo da sve podsjeća na aferu FIMI medije, a ugovori i dokumentacija o isplatama gradskog novca već su prošle godine prikupljani od strane istražitelja.

Neće nas iznenaditi ako uskoro i sin Mario bude pozvan na obavijesni razgovor, jer je on naslijedio sve menadžerske ugovore kada se javnost svojevremeno počela pitati kako tata Zdravko može biti odgovorna osoba u Dinamu i imati menadžersku agenciju. Uz to Mario je povezivan i s mnogim transferima iako Zdravko tvrdi da on više nije menadžer. Istražiteljima je, kako neslužbeno doznajemo, najzanimljiviji transfer Matea Kovačića iz siječnja 2013. godine u talijanski Internazionale.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda