Ned24012021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu Hajduk odbio 10 milijuna eura za Balića i Vlašića, te 5,6 za Balića! Ponuda stigla preko Jorgea Mendesa?

Hajduk odbio 10 milijuna eura za Balića i Vlašića, te 5,6 za Balića! Ponuda stigla preko Jorgea Mendesa?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Da je netko predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću prije tri godine, kada je račun bio blokiran te se nisu smjele igrati ni prijateljske utakmice na pripremama,

rekao da će na kraju mandata odbijati milijunske ponude za igrače vjerojatno bi se i sam on nasmijao, ali i to smo dočekali.

Kosturi prošlosti su popisani i vraćeni, duga još ima, ali su oni prvenstveno prema Gradu Splitu i poznatim dobavljačima. Kad kažemo poznatima, to nisu oni koji svoja potraživanja čekaju od 1991. godine ili ih naglo potražuju nakon 15-godišnjeg sudskog procesa pa unezvijereno gledaju kada bi koja kuna mogla biti na računu Hajduka ne bi li poslali ovrhu.

Hajduk je očito likvidan još od siječnja i rekordne, za preprodaju igrača s drugog kontinenta, prodaje Kouassija. Polusezona je bila loša isključivo zbog nemogućnosti da se dovede trener i uvede disciplina među raštimani orkestar, ali to se već pojavom novog trenera Damira Burića zaboravilo.

Svi su se okrenuli novoj sezoni, Hajduk pojačanjima, a potencijalni kupci najvrijednijim eksponatima s Bilih vitrina - Nikoli Vlašiću i Andriji Baliću. Prije više od mjesec dana došla je usmena ponuda za njih dvojicu u iznosu od 10 milijuna eura, koja je odbijena, a onda je nedavno sletjela i pismena za Balića na 5.6 milijuna eura, koja je također odbijena. Ono što je još zanimljivije da, neslužbeno doznajemo, iza ponuda stoji niko drugi nego Jorge Mendes za kojeg je dovoljno kazati da je menadžer Mourinhu.

Hajduk je očito počeo pregovarati s najboljima u poslu, pa za svoje dragulje traže i rekordne iznose, a rekord je trenutno 7.5 milijuna eura koje je svojevremeno postavio Nikola Kalinić. Hoće li Hajduk pristati i na manje? Kupci su odmah najavili dolazak s boljom ponudom, ali ona još uvijek službeno nije došla u klub - možda su je zabunom poslali u neku novinarsku redakciju, a možda samo ispipavaju bilo javnosti. Možda i žele ubrzati proces kupnje dok je stari Nadzorni odbor još tu, jer teško je povjerovati da bi prvi potez novim nadzornicima bio prodaja Balića.

Ipak, hoće li se za igrače koji su neosporni talenti, ali s jednom ili pola sezone prvoligaškog nogometa, bez igara za A reprezentaciju i značajnijih utakmica u europskim natjecanjima, uspjeti dobiti rekordna ponuda? Treba li je, ako dođe odmah sada, prihvatiti? E to pitanje će zabavljati navijače u danima koji su pred nama...

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda