Ned24012021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu Ovo su utakmice JSL koje istražuje UEFA!

Ovo su utakmice JSL koje istražuje UEFA!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) stavila je "pod lupu" devet utakmica Jelen Superlige i Prve lige Srbije a Interpol i Europol uveliko rade na prikupljanju dokaza koje će predati srpskom tužilaštvu.

Prašina koju je početkom nedelje podigao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić tvrdnjama da UEFA ima dokaze da su pojedini Superligaši i Prvoligaši nameštali utakmice neće se uskoro slegnuti.

Komesar za integritet FSS Milovoj Mirkov potvrdio je za "Novosti" da UEFA u saradnji sa Interpolom i Europolom prikuplja materijal koji će potom biti predat srpskom tužilaštvu od kojeg se očekuje adekvatna reakcija.

"Ceo proces obrade podataka, sastavljanje obimnog izveštaja i predaja dokumentacije potrajaće najduže 15 dana. Od tog trenutka je sve u rukama tužilaštva i očekujem da će ono reagovati kako priliči" kaže Mirkov.

UEFA je "pod lupu" stavila devet utakmica od kojih sedam u Superligi i dve u Prvoj ligi Srbije.

"Večernje Novosti" navode da se radi o sledećim utakmicama:


Spartak - Donji Srem 3:2
Donji Srem - OFK Beograd 4:0
OFK Beograd - Borac 1:0
Jagodina - OFK Beograd 5:3
Spartak . OFK Beograd 1:0
Rad - Spartak 0:1
Spartak - Čukarički 1:0
Sloga - Bežanija 2:3
Mačva - Sloboda 2:3

Priloženi spisak ukazuje na to da se najviše sumnja na Spartak i OFK Beograd iako čelnici ta dva kluba tvrde da se radi o Karadžićevom "pucnju u prazno" i odmazde zbog uskraćene podrške u regionalnim savezima.

Da li je u pitanju "pucanj u prazno" ili ćemo uskoro imati korpus delikti da se u Jelen Superligi nameštaju utakmice otkriće istraga srpskog tužilaštva koje će morati da obradi materijal Interpola i Europola.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda