Ned24012021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu PADAMO NA NAJNIŽE GRANE

PADAMO NA NAJNIŽE GRANE

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U Srbiji se namešta više nego ikad, mora li i kod nas da reaguje FBI

Prema informacijama UEFA, u Srbiji se u poslednjih pola godine fingirao rezultat mečeva toliko učestalo da zbirno prevazilazi broj nameštenih utakmica u prethodnih pet godina, tvrdi Komesar za integritet FSS, Milivoje Mirkov.

Nedavna čelnika FIFA u Cirihu, ostavka predsednika te organizacije Sepa Blatera koji se našao pod istragom FBI, otvorili su pandorinu kutiju mračnih tajni svetskog fudbala.

Ipak, u Fudbalskom savezu Srbije nakon svega toga nije se podiglo previše prašine. Barem tako tvrdi predsednik te organizacije, Tomislav Karadžić koji je kazao da se u "Srbiji ne strahuje od hapšenja".

Ipak, UEFA je dostavila Srbiji materijal u kojem se govori o nameštenim mečevima, a Karadžić je ocenio da će "spornim mečevima Superlige da se bavi Tužilaštvo".

Materijal iz UEFA je dostavljen nadleženim organima, ali je komesar za integritet FSS Milivoje Mirkov bio mnogo otvoreniji otkrivši da je u Srbiji samo u poslednjih pola godine namešteno više utakmica nego u prethodnih pet.

- Mi u poslednjih šest meseci imamo više nameštenih mečeva nego u poslednjih pet godina po informacijama iz UEFA. To nanosi veliku štetu fudbalu, ali i ekipama, jer postoje indicije da igrači sami pregovaraju s drugim ekipama. Nude im se da nameste meč. Zato sa državnim organima treba naći dokaze i drakonski reagovati da se slične stvari ne bi ponavljale – rekao je Mirkov za Blic.

- Svi znamo da je to krivično delo, a FSS nema ovlašćenja ni mehanzime da rešava to. Bez podrške države, teško da se može postići bolji efekat. Mi treba da budemo zainteresovaniji za rešenje nego UEFA. A UEFA može da posegne za drastičnim merama kao da nam izbaci klubove iz Evrope – dodao je Mirkov.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda