Ned07032021

Last update

Back Nalazite se ovdje: Home Domaći Sport Lige u susjedstvu Hajduk prijavio Breznoga Disciplinskoj komisiji

Hajduk prijavio Breznoga Disciplinskoj komisiji

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Hajduk je, zbog zanemarivanja prijave protiv Lokomotive, prijavio Josipa Breznog Disciplinskoj komisiji. Ako se sjećate, nakon susreta s Lokomotivom krajem travnja, Hajduk je prijavio fantomski klub s Kajzerice Josipu Breznom, povjereniku za natjecanje Prve HNL, zbog lažiranja službenog zapisnika.

Naime prema Propozicijama natjecanja 1. HNL u članaku 15, stavak 10, klubovi u zapisnik svake utakmice moraju prijaviti četiri lokalno trenirana igrača. To su igrači, bez obzira na državljanstvo i dob, koji su u tom klubu proveli minimalno 36 mjeseci između svoje 15. i 21. godine života. Lokomotiva, koja na posudbi ima čak 12 igrača Dinama, teško može ispuniti taj uvjet i prijavila je igrače koji ga ne zadovoljavaju. Zbog navedenog prekršaja, davanje lažnih i netočnih podataka, službena osoba iz Lokomotive je mogla dobiti od tri mjeseca do dvije godine zabrane obavljanja dužnosti, a Lokomotiva do -6 bodova.

Po podnošenju prijave Brezni ne da nije ništa napravio po tom pitanju, nego se u javnim istupima obrušio na Hajduk nazvavši ih licemjerima. Pozvao se na jedan sastanak Udruge prvoligaša, koja je ugašena u međuvremenu, da se dogovorilo da se Pravilnik o broju lokalno treniranih igrača neće poštivati (!?). Iako u Pravilniku, kako smo i naveli na početku teksta, i dalje stoji obveza klubova da imaju 4 lokalno trenirana igrača svaki susret. Čak je navodio i slučajeve iz Engleske:

- Sad zamislite kakav bi cirkus bio na utakmici Chelsea i Manchester Cityja, dakle klubova koji imaju i po 30 stranaca, a da u zapisniku isključivo pro forme moraju biti četiri juniora, govorio je za index tada.

Svojim izjavama je pokazao i veliku dozu neznanja, jer u Engleskoj čak 8 igrača od 25 moraju biti lokalno trenirani. Isto tako i sama UEFA-a kada prijavljujete igrače za njihova natjecanja od 25 prijavljenih traži da minimalno 8 budu lokalno trenirani.

Zbog toga što se oglušio na njihovu prijavu Hajduk je sada prijavio Breznog Disciplinskoj komisiji HNS-a. Nije ovo jedino na čemu inzistira Hajduk po pitanju Povjerenika za natjecanje. Jedna od točaka koje su jučer iz Hajduka predali HNS-u podrazumijeva da mu se za sljedeću sezonu ne obnovi mandat povjerenika, a sve zbog niza nedosljednosti u radu ovog HNS-ovog birokrata.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda